Za 4 osoba
480 g pilećih fileta
2 supena kašika kisele pavlake
1 supena kašika senfa
2 kafena kašičica biljnog začina
1 prstohvat/a Biber
1 prstohvat/a beli luk u prahu
2 supena kašika Ulje
3 supena kašika Dr. Oetker Gustin
2 komad/a Jaja
po potrebi imrvljen kornflex
Korak 1
Izmešati začine sa pavlakom i senfom, pa premazati izlupane pileće šnicle.
Ostaviti pokriveno da odstoji u frižideru najmanje par sati ( može i preko noći).
Pola sata pred obrok izvaditi šnicle i uvaljati ih u gustin, zatim u umućena jaja i na kraju u kornflex.
Pržiti na umerenoj temperaturi dok ne porumeni na obe strane.
Korak 2
Prženo meso ostaviti da se malo prohladi pre iznošenja na sto.
Veoma je sočno i meko!
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja
Sastojci
Za 4 osoba
480 g pilećih fileta
2 supena kašika kisele pavlake
1 supena kašika senfa
2 kafena kašičica biljnog začina
1 prstohvat/a Biber
1 prstohvat/a beli luk u prahu
2 supena kašika Ulje
3 supena kašika Dr. Oetker Gustin
2 komad/a Jaja
po potrebi imrvljen kornflex
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Izmešati začine sa pavlakom i senfom, pa premazati izlupane pileće šnicle.
Ostaviti pokriveno da odstoji u frižideru najmanje par sati ( može i preko noći).
Pola sata pred obrok izvaditi šnicle i uvaljati ih u gustin, zatim u umućena jaja i na kraju u kornflex.
Pržiti na umerenoj temperaturi dok ne porumeni na obe strane.
Korak 2
Prženo meso ostaviti da se malo prohladi pre iznošenja na sto.
Veoma je sočno i meko!
Tagovi