Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja

Sastojci

Za 4 osoba

Belo meso:

480 g pilećih fileta

2 supena kašika kisele pavlake

1 supena kašika senfa

2 kafena kašičica biljnog začina

1 prstohvat/a Biber

1 prstohvat/a beli luk u prahu

2 supena kašika Ulje

3 supena kašika Dr. Oetker Gustin

2 komad/a Jaja

po potrebi imrvljen kornflex

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Izmešati začine sa pavlakom i senfom, pa premazati izlupane pileće šnicle.

Ostaviti pokriveno da odstoji u frižideru najmanje par sati ( može i preko noći).

Pola sata pred obrok izvaditi šnicle i uvaljati ih u gustin, zatim u umućena jaja i na kraju u kornflex.

Pržiti na umerenoj temperaturi dok ne porumeni na obe strane.

Korak 2

Prženo meso ostaviti da se malo prohladi pre iznošenja na sto.

Veoma je sočno i meko!