Sastojci

Za 10 osoba

Za fil

1 glavica crnog luka

3-4 šargarepe

400 g šampinjona

500 g mlevenog belog pilećeg mesa

500 ml soka od parajza

začin po ukusu

1 prstohvat bibera

origano po ukusu

Za bešamel sos

ulje prema potrebi

3-4 supene kašike brašna

1 l mleka

začin po ukusu

Ostalo

600 g čipkastih makarona

300 g kačkavalja

Priprema

Dinstanje sastojaka za fil

Luk iseći na kockice i staviti da se dinsta. Dodati mu narendane šargarepe i mleveno belo meso. Začiniti po ukusu, pobiberiti i dodati origano.

Dodavanje gljiva

Šampinjone očistiti i iseći na listiće. Dodati ih u smesu i nastaviti sa dinstanjem.

Završavanje sosa

Pred kraj dinstanja umešati sok od paradajza.

Izrada bešamel sosa

Na ulju propržiti brašno, pa dolazi mleko uz mešanje. Začiniti po ukusu i kuvati dok se sos ne zgusne.

Filovanje

Dno tepsije premazati bešmelom, pa preko njega naneti sloj makarona. Premazati delom fila i posuti bešamel sosom. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal. Završiti slojem makarona i prekriti bešamelom. Ostaviti oko 30 minuta da odstoji, pa staviti j rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče.

Dodavanje sira

Kačkavalj narendati i pred kraj pečenja posuti jelo.

Serviranje

Kada se formira korica, a svi sastojci odmeknu jelo je gotovo i može se poslužiti.