Luk iseći na kockice i staviti da se dinsta. Dodati mu narendane šargarepe i mleveno belo meso. Začiniti po ukusu, pobiberiti i dodati origano.
Dodavanje gljiva
Šampinjone očistiti i iseći na listiće. Dodati ih u smesu i nastaviti sa dinstanjem.
Završavanje sosa
Pred kraj dinstanja umešati sok od paradajza.
Izrada bešamel sosa
Na ulju propržiti brašno, pa dolazi mleko uz mešanje. Začiniti po ukusu i kuvati dok se sos ne zgusne.
Filovanje
Dno tepsije premazati bešmelom, pa preko njega naneti sloj makarona. Premazati delom fila i posuti bešamel sosom. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal. Završiti slojem makarona i prekriti bešamelom. Ostaviti oko 30 minuta da odstoji, pa staviti j rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče.
Dodavanje sira
Kačkavalj narendati i pred kraj pečenja posuti jelo.
Serviranje
Kada se formira korica, a svi sastojci odmeknu jelo je gotovo i može se poslužiti.
Sastojci
Za 10 osoba
1 glavica crnog luka
3-4 šargarepe
400 g šampinjona
500 g mlevenog belog pilećeg mesa
500 ml soka od parajza
začin po ukusu
1 prstohvat bibera
origano po ukusu
ulje prema potrebi
3-4 supene kašike brašna
1 l mleka
začin po ukusu
600 g čipkastih makarona
300 g kačkavalja
Priprema
Dinstanje sastojaka za fil
Luk iseći na kockice i staviti da se dinsta. Dodati mu narendane šargarepe i mleveno belo meso. Začiniti po ukusu, pobiberiti i dodati origano.
Dodavanje gljiva
Šampinjone očistiti i iseći na listiće. Dodati ih u smesu i nastaviti sa dinstanjem.
Završavanje sosa
Pred kraj dinstanja umešati sok od paradajza.
Izrada bešamel sosa
Na ulju propržiti brašno, pa dolazi mleko uz mešanje. Začiniti po ukusu i kuvati dok se sos ne zgusne.
Filovanje
Dno tepsije premazati bešmelom, pa preko njega naneti sloj makarona. Premazati delom fila i posuti bešamel sosom. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal. Završiti slojem makarona i prekriti bešamelom. Ostaviti oko 30 minuta da odstoji, pa staviti j rernu zagrejanu na 200 stepeni da se peče.
Dodavanje sira
Kačkavalj narendati i pred kraj pečenja posuti jelo.
Serviranje
Kada se formira korica, a svi sastojci odmeknu jelo je gotovo i može se poslužiti.
Tagovi