Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja

Sastojci

Za 12 osoba

Za biskvit:

3 komad/a jaja

1 prstohvat/a soli

60 ml vode

60 ml ulja

120 g mekog brašna

Krem:

600 ml mleka

Maline:

200 g malina

Ganache:

150 ml slatke pavlake

Naši proizvodi

Priprema

Priprema torte:

Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli, pa mikserom umutite čvrst sneg, postepeno dodavajući polovinu šećera (60 g). Mutite dok se sav šećer ne otopi.

Potom u posudu sa žumancima dodajte ostatak šećera i vanilin šećer, pa penasto umutite mikserom dok smesa ne pobeli. Dodajte vodu i ulje, kao i prosejanu mešavinu brašna, kakaa i praška za pecivo pa sve dobro sjedinite mikserom u glatku čvršću smesu.

Dodajte sneg od belanaca, lagano mešajući špatulom i pazeći da sneg ne splasne.

Uzmite okrugli kalup prečnika 26 cm, obložite mu dno pek papirom i sipajte smesu za biskvit.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.

Krem se sprema veoma lako i brzo. Dve kesice pudinga bez kuvanja umešati u 600ml mleka. Ako želite malo slađi krem, slobodno dodajte šećer.

Puding krem premazati ravnomerno preko ispečenog biskvita, pa posuti malinama.

Preliti ganašom od otopljene čokolade i slatke pavlake, a dekorisati šlagom i malinama.