Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli, pa mikserom umutite čvrst sneg, postepeno dodavajući polovinu šećera (60 g). Mutite dok se sav šećer ne otopi.
Potom u posudu sa žumancima dodajte ostatak šećera i vanilin šećer, pa penasto umutite mikserom dok smesa ne pobeli. Dodajte vodu i ulje, kao i prosejanu mešavinu brašna, kakaa i praška za pecivo pa sve dobro sjedinite mikserom u glatku čvršću smesu.
Dodajte sneg od belanaca, lagano mešajući špatulom i pazeći da sneg ne splasne.
Uzmite okrugli kalup prečnika 26 cm, obložite mu dno pek papirom i sipajte smesu za biskvit.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Krem se sprema veoma lako i brzo. Dve kesice pudinga bez kuvanja umešati u 600ml mleka. Ako želite malo slađi krem, slobodno dodajte šećer.
Puding krem premazati ravnomerno preko ispečenog biskvita, pa posuti malinama.
Preliti ganašom od otopljene čokolade i slatke pavlake, a dekorisati šlagom i malinama.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja
Sastojci
Za 12 osoba
3 komad/a jaja
1 prstohvat/a soli
120 g C Šećer u prahu 250g
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
60 ml vode
60 ml ulja
120 g mekog brašna
30 g Dr. Oetker Kakao 80g
5 g Dr. Oetker Prašak za pecivo
600 ml mleka
2 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom crne čokolade
200 g malina
150 g Dr. Oetker Mlečna čokolada
150 ml slatke pavlake
1 kesica/e Dr. Oetker Šlag krem sa ukusom slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Priprema torte:
Odvojite belanca od žumanaca. U posudu sa belancima dodajte prstohvat soli, pa mikserom umutite čvrst sneg, postepeno dodavajući polovinu šećera (60 g). Mutite dok se sav šećer ne otopi.
Potom u posudu sa žumancima dodajte ostatak šećera i vanilin šećer, pa penasto umutite mikserom dok smesa ne pobeli. Dodajte vodu i ulje, kao i prosejanu mešavinu brašna, kakaa i praška za pecivo pa sve dobro sjedinite mikserom u glatku čvršću smesu.
Dodajte sneg od belanaca, lagano mešajući špatulom i pazeći da sneg ne splasne.
Uzmite okrugli kalup prečnika 26 cm, obložite mu dno pek papirom i sipajte smesu za biskvit.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Krem se sprema veoma lako i brzo. Dve kesice pudinga bez kuvanja umešati u 600ml mleka. Ako želite malo slađi krem, slobodno dodajte šećer.
Puding krem premazati ravnomerno preko ispečenog biskvita, pa posuti malinama.
Preliti ganašom od otopljene čokolade i slatke pavlake, a dekorisati šlagom i malinama.
Tagovi