Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja

Sastojci

Za 12 osoba

Okvir:

200 ml mleka

400 g piškota

Fil:

1 l mleka

3 supena kašika skroba

3 supena kašika brašna

3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

Dekoracija:

Naši proizvodi

Priprema

Priprema torte:

Kalup obložite providnom folijom, pa poređajte po dnu i ivicama piškote koje ste umočili u mleko (po želji može i čokoladno).

U mleko za fil dodajte šećer, skrob, brašno i kakao, pa promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U vreo fil dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi i lepo sjedini.

Sipajte preko podloge od piškota. Prekrijte providnom folijom i ostavite u frižideru minimum 3 sata. Ukrasite umućenim šlagom i voćem.