Kalup obložite providnom folijom, pa poređajte po dnu i ivicama piškote koje ste umočili u mleko (po želji može i čokoladno).
U mleko za fil dodajte šećer, skrob, brašno i kakao, pa promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U vreo fil dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi i lepo sjedini.
Sipajte preko podloge od piškota. Prekrijte providnom folijom i ostavite u frižideru minimum 3 sata. Ukrasite umućenim šlagom i voćem.
Recept za nagradni konkurs: Slavska trpeza koja spaja
Sastojci
Za 12 osoba
200 ml mleka
400 g piškota
1 l mleka
150 g C Šećer u prahu 250g
3 supena kašika skroba
3 supena kašika brašna
3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
100 g Dr. Oetker Mlečna čokolada
1 kesica/e Dr. Oetker Šlag pena
Naši proizvodi
Priprema
Priprema torte:
Kalup obložite providnom folijom, pa poređajte po dnu i ivicama piškote koje ste umočili u mleko (po želji može i čokoladno).
U mleko za fil dodajte šećer, skrob, brašno i kakao, pa promešajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. U vreo fil dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi i lepo sjedini.
Sipajte preko podloge od piškota. Prekrijte providnom folijom i ostavite u frižideru minimum 3 sata. Ukrasite umućenim šlagom i voćem.
Tagovi