Za 9 osoba
3 komad/a Crnog luka
4 supena kašika Brašno T-500
2 supena kašika Prezle
2 kafena kašičica Soli
5-6 supena kašika Maslinovo ulje
Priprema
Luk iseći na kolutiće i potopiti ih u vodu da se spere miris i ljutina.
...
Ocediti i pustiti da se malo osuši
Pomešati brašno,prezle i so,pa uvaljati kolutiće i ređati na pek papir. Poprskati uljem.
....
Peći na 170 oko pola sata da dobiju zlatastu boju. Malo tamniji će biti gorki.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 9 osoba
3 komad/a Crnog luka
4 supena kašika Brašno T-500
2 supena kašika Prezle
2 kafena kašičica Soli
5-6 supena kašika Maslinovo ulje
Priprema
Priprema
Luk iseći na kolutiće i potopiti ih u vodu da se spere miris i ljutina.
...
Ocediti i pustiti da se malo osuši
Pomešati brašno,prezle i so,pa uvaljati kolutiće i ređati na pek papir. Poprskati uljem.
....
Peći na 170 oko pola sata da dobiju zlatastu boju. Malo tamniji će biti gorki.
Tagovi