Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju

Sastojci

Za 21 osoba

Kore

4 komad/a jaja

100 ml Ulje

2 supena kašika šećera

2 supena kašika Med

2 supena kašika Brašno T-500

2 supena kašika C Pšenični griz 250g

2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

1 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo

1 prstohvat/a soli

Krem

300 ml slatke pavlake

380 ml kondenyovanog mleka

Dekoracija

100 g čokolade

4 supena kašika Mleko

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa prstohvatom soli. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati med, ulje u mlazu, a onda umešati i brašno, griz, kakao i prašak za pecivo. U smesu od žumanaca lagano umešati i umućeni šam. Smesu podeliti na dva jednaka dela i rasporediti na podmašćenom pek papiru u plehu dimenzija 32x21 cm. Ispeći dve tanke kore na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.

Priprema krema

Umutiti slatku pavlaku u šlag pa uz mućenje dodati i kondenzovano mleko. Želatin rastvoriti u 4 kašike hladne vode, pa zagrejati da se otopi i proključa pa dodati u tankom mlazu u šlag sa kondenzovanim mlekom sve vreme muteći smesu.

Filovanje i dekoracija

Jednu koru premazati kremom, odozgo staviti drugu koru i ostaviti u frižider na par sati da se stegne. Ohlađen kolač iseći na komade željene veličine pa onda preliti čokoladnim prelivom: Otopiti čokoladu sa mlekom na umerenoj vatri, pa milk šnite ili preliti kao glazurom ili samo dekorisati.