Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa prstohvatom soli. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati med, ulje u mlazu, a onda umešati i brašno, griz, kakao i prašak za pecivo. U smesu od žumanaca lagano umešati i umućeni šam. Smesu podeliti na dva jednaka dela i rasporediti na podmašćenom pek papiru u plehu dimenzija 32x21 cm. Ispeći dve tanke kore na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.
Priprema krema
Umutiti slatku pavlaku u šlag pa uz mućenje dodati i kondenzovano mleko. Želatin rastvoriti u 4 kašike hladne vode, pa zagrejati da se otopi i proključa pa dodati u tankom mlazu u šlag sa kondenzovanim mlekom sve vreme muteći smesu.
Filovanje i dekoracija
Jednu koru premazati kremom, odozgo staviti drugu koru i ostaviti u frižider na par sati da se stegne. Ohlađen kolač iseći na komade željene veličine pa onda preliti čokoladnim prelivom: Otopiti čokoladu sa mlekom na umerenoj vatri, pa milk šnite ili preliti kao glazurom ili samo dekorisati.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 21 osoba
4 komad/a jaja
100 ml Ulje
2 supena kašika šećera
2 supena kašika Med
2 supena kašika Brašno T-500
2 supena kašika C Pšenični griz 250g
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
1 kafena kašičica Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 prstohvat/a soli
300 ml slatke pavlake
380 ml kondenyovanog mleka
2 kesice Dr. Oetker Želatin beli mleveni
100 g čokolade
4 supena kašika Mleko
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa prstohvatom soli. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati med, ulje u mlazu, a onda umešati i brašno, griz, kakao i prašak za pecivo. U smesu od žumanaca lagano umešati i umućeni šam. Smesu podeliti na dva jednaka dela i rasporediti na podmašćenom pek papiru u plehu dimenzija 32x21 cm. Ispeći dve tanke kore na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.
Priprema krema
Umutiti slatku pavlaku u šlag pa uz mućenje dodati i kondenzovano mleko. Želatin rastvoriti u 4 kašike hladne vode, pa zagrejati da se otopi i proključa pa dodati u tankom mlazu u šlag sa kondenzovanim mlekom sve vreme muteći smesu.
Filovanje i dekoracija
Jednu koru premazati kremom, odozgo staviti drugu koru i ostaviti u frižider na par sati da se stegne. Ohlađen kolač iseći na komade željene veličine pa onda preliti čokoladnim prelivom: Otopiti čokoladu sa mlekom na umerenoj vatri, pa milk šnite ili preliti kao glazurom ili samo dekorisati.
Tagovi