Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od vanile i gustin i oko 100 ml mleka i izmešati u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri pa u provrelo mleko zakuvajte pripremljenu smesu.
U vruć krem dodajte maslac i belu čokoladu i mešajte dok se ne istope. Prekriti folijom i ostaviti da se skroz ohladi.
Posebno umutite slatku pavlaku i umutite u ohlađeni krem.
Priprema korica
Ispeći dve kore. U jednu koru idu 3 belanca i 3 kašike šećera koje treba umutiti u čvrst šam, pa umešati 1 kašiku brašna pomešanu sa 1/2 praška za pecivo i 3 kašike maka. Koru sipati u kalup veličine 23x23 cm obložen namašćenim pek papirom.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-ak minuta.
Priprema voćnog fila
Pomešati puding od jagode sa 100 ml vode. U šerpicu stavite mešano bobičasto voće, 3 kašike šećera i 3 kašike vode i stavite da provri, pa kuvajte nekoliko minuta da omekne.
Kada voće omekne skloniti ga s vatre i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte pripremljeni puding i vratite na ringlu da se skuva.
Filovanje voćnim filom
Vruć voćni krem sipajte na obe kore i ostavite da se ohladi.
Slaganje torte
Tortu složite u kalup: prvo stavite jednu koru nafilovanu voćnim kremom, pa preko polovinu žutog krema, pa drugu koru sa voćnim kremom i odozgo ostatak žutog krema. Ostavite nekoliko sati u frižideru da se torta stegne.
Glazura
Odozgo tortu prelijte glazurom pripremljenom od čokolade i ulja, otopljene na laganoj vatri uz povremeno mešanje.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 16 osoba
6 komad/a Belanca
6 supena kašika šećera
6 supena kašika Mleveni mak
2 supena kašika Brašno T-500
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kesica/e Dr. Oetker Puding sa ukusom vanile
2 supena kašika Dr. Oetker Gustin
6 komad/a Žumanca
1/2 l Mleko
100 g Bela čokolada
100 g Maslac
200 ml slatka pavlaka
450 g Mešano šumsko - bobičasto voće (jagode, maline, kupine,, borovnice)
1 kesica/e C Puding sa ukusom maline
100 ml vode
3 supena kašika šećera
3 supena kašika vode
200 g Dr. Oetker Crna čokolada
4 supena kašika Ulje
Naši proizvodi
Priprema
Priprema žutog krema
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od vanile i gustin i oko 100 ml mleka i izmešati u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri pa u provrelo mleko zakuvajte pripremljenu smesu.
U vruć krem dodajte maslac i belu čokoladu i mešajte dok se ne istope. Prekriti folijom i ostaviti da se skroz ohladi.
Posebno umutite slatku pavlaku i umutite u ohlađeni krem.
Priprema korica
Ispeći dve kore. U jednu koru idu 3 belanca i 3 kašike šećera koje treba umutiti u čvrst šam, pa umešati 1 kašiku brašna pomešanu sa 1/2 praška za pecivo i 3 kašike maka. Koru sipati u kalup veličine 23x23 cm obložen namašćenim pek papirom.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-ak minuta.
Priprema voćnog fila
Pomešati puding od jagode sa 100 ml vode. U šerpicu stavite mešano bobičasto voće, 3 kašike šećera i 3 kašike vode i stavite da provri, pa kuvajte nekoliko minuta da omekne.
Kada voće omekne skloniti ga s vatre i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte pripremljeni puding i vratite na ringlu da se skuva.
Filovanje voćnim filom
Vruć voćni krem sipajte na obe kore i ostavite da se ohladi.
Slaganje torte
Tortu složite u kalup: prvo stavite jednu koru nafilovanu voćnim kremom, pa preko polovinu žutog krema, pa drugu koru sa voćnim kremom i odozgo ostatak žutog krema. Ostavite nekoliko sati u frižideru da se torta stegne.
Glazura
Odozgo tortu prelijte glazurom pripremljenom od čokolade i ulja, otopljene na laganoj vatri uz povremeno mešanje.
Tagovi