Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju

Sastojci

Za 16 osoba

Kore;

6 komad/a Belanca

6 supena kašika šećera

6 supena kašika Mleveni mak

2 supena kašika Brašno T-500

Žuti krem

2 supena kašika Dr. Oetker Gustin

6 komad/a Žumanca

1/2 l Mleko

100 g Bela čokolada

100 g Maslac

200 ml slatka pavlaka

Voćni krem

450 g Mešano šumsko - bobičasto voće (jagode, maline, kupine,, borovnice)

100 ml vode

3 supena kašika šećera

3 supena kašika vode

Glazura

4 supena kašika Ulje

Naši proizvodi

Priprema

Priprema žutog krema

Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od vanile i gustin i oko 100 ml mleka i izmešati u glatku smesu. Ostatak mleka stavite da provri pa u provrelo mleko zakuvajte pripremljenu smesu.

U vruć krem dodajte maslac i belu čokoladu i mešajte dok se ne istope. Prekriti folijom i ostaviti da se skroz ohladi.

Posebno umutite slatku pavlaku i umutite u ohlađeni krem.

Priprema korica

Ispeći dve kore. U jednu koru idu 3 belanca i 3 kašike šećera koje treba umutiti u čvrst šam, pa umešati 1 kašiku brašna pomešanu sa 1/2 praška za pecivo i 3 kašike maka. Koru sipati u kalup veličine 23x23 cm obložen namašćenim pek papirom.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15-ak minuta.

Priprema voćnog fila

Pomešati puding od jagode sa 100 ml vode. U šerpicu stavite mešano bobičasto voće, 3 kašike šećera i 3 kašike vode i stavite da provri, pa kuvajte nekoliko minuta da omekne.

Kada voće omekne skloniti ga s vatre i usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodajte pripremljeni puding i vratite na ringlu da se skuva.

Filovanje voćnim filom

Vruć voćni krem sipajte na obe kore i ostavite da se ohladi.

Slaganje torte

Tortu složite u kalup: prvo stavite jednu koru nafilovanu voćnim kremom, pa preko polovinu žutog krema, pa drugu koru sa voćnim kremom i odozgo ostatak žutog krema. Ostavite nekoliko sati u frižideru da se torta stegne.

Glazura

Odozgo tortu prelijte glazurom pripremljenom od čokolade i ulja, otopljene na laganoj vatri uz povremeno mešanje.