Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju

Sastojci

Za 4 osoba

Potrebno je:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

nekoliko kašika džema od kajsija

Naši proizvodi

Priprema

priprema

Belanca odvojiti od žumanaca, umutiti u čvrst sneg dodati šećer i mutiti dok se šećer ne istopi, dodati žumanca i još malo mutiti, dodavati po jednu kašiku brašna i mutiti, dodati i dve kesice vanil šećera i još malo mutiti mikserom. Pripremiti veći pleh obložen pek papirom, izliti smesu u pleh. Peći na temperaturi od 200 stepeni oko 20 minuta.

Pripremiti mokru krpu, gotovu koru uviti u mokru krpu uz pomoć pek papira,dok se ne ohladi, kad se ohladila odmotati je premazati sa džemom od kajsija i opet uviti u rolat. Ostaviti malo da se stegne.