Belanca odvojiti od žumanaca, umutiti u čvrst sneg dodati šećer i mutiti dok se šećer ne istopi, dodati žumanca i još malo mutiti, dodavati po jednu kašiku brašna i mutiti, dodati i dve kesice vanil šećera i još malo mutiti mikserom. Pripremiti veći pleh obložen pek papirom, izliti smesu u pleh. Peći na temperaturi od 200 stepeni oko 20 minuta.
Pripremiti mokru krpu, gotovu koru uviti u mokru krpu uz pomoć pek papira,dok se ne ohladi, kad se ohladila odmotati je premazati sa džemom od kajsija i opet uviti u rolat. Ostaviti malo da se stegne.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 4 osoba
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
2 kesice Dr. Oetker Vanilin šećer
nekoliko kašika džema od kajsija
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Belanca odvojiti od žumanaca, umutiti u čvrst sneg dodati šećer i mutiti dok se šećer ne istopi, dodati žumanca i još malo mutiti, dodavati po jednu kašiku brašna i mutiti, dodati i dve kesice vanil šećera i još malo mutiti mikserom. Pripremiti veći pleh obložen pek papirom, izliti smesu u pleh. Peći na temperaturi od 200 stepeni oko 20 minuta.
Pripremiti mokru krpu, gotovu koru uviti u mokru krpu uz pomoć pek papira,dok se ne ohladi, kad se ohladila odmotati je premazati sa džemom od kajsija i opet uviti u rolat. Ostaviti malo da se stegne.
Tagovi