Pileći file iseckati, posoliti i propržiti. Skloniti sa strane, pa u isti tiganj prodinstati praziluk i šampinjone. Vratiti meso u taj tiganj. Sadržaj kesice-C ideje (piletina sa šampinjonima) umutiti sa 400 ml hladne vode i dodati u meso i pečurke. Dinstati dok se sos ne zgusne, oko 10 min. Na kraju dodati malo slatke aleve paprike. Dobiće lepšu boju i ukus. U medjuvremenu skuvati palentu-4 šolje vode-1 šolja palente.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 4 osoba
500 g Piletina
200 g Šampinjoni
1 Kesica C ideja piletina sa šampinjonima
1 Šolja Dr. Oetker Palenta
1 Kom Praziluk
Naši proizvodi
Priprema
Piletina sa šampinjonima
Pileći file iseckati, posoliti i propržiti. Skloniti sa strane, pa u isti tiganj prodinstati praziluk i šampinjone. Vratiti meso u taj tiganj. Sadržaj kesice-C ideje (piletina sa šampinjonima) umutiti sa 400 ml hladne vode i dodati u meso i pečurke. Dinstati dok se sos ne zgusne, oko 10 min. Na kraju dodati malo slatke aleve paprike. Dobiće lepšu boju i ukus. U medjuvremenu skuvati palentu-4 šolje vode-1 šolja palente.