2 kašike kakaoa razmutiti sa 4 kašike vode i dodati u smesu. Dobro sjediniti.
Procediti grudvice. Ispeći 12 palačinki.
(Takođe za istu tortu možete koristiti i palačinke od pšeničnog brašna)
Fil
1l slatke pavlake
500gr mascarpone sira
350gr Lino lade (ili nekog drugog crno belog krema)
Kada umutite pavlaku sa mascarpone sirom, podelite na dva dela, u jednu polovinu stavite beli krem lino lade (ja sam dodala još 100gr istopljene bele čokolade) a u drugu polovinu dodajte braon krem lino lade ( za tamniju nijansu može 2 kašike kakaoa razmućenog sa malo vode)
Filovanje
Oba fila sipati u dve špric kese i odseći vrh oko 1cm. Prvu palačinku filovati tamnim filom u pruge sa razmakom kao na slici. Preko fila staviti drugu palačinku i utapkati kanal (okruglom drškom od varljače ili neke druge kašike) po razmaku gde nema fila, kao što je prikazano na slici. Te kanale puniti belim filom pa poklopiti sledećim palačinkom. Postupak ponavljati dok ne potrošimo sve palačinke.
Završno filovanje
Zadnju palačinku možete filovati po želji. U linije, tačkice ili kombinovano.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 10 osoba
1 Pakovanje Dr. Oetker Kakao 80g
Naši proizvodi
Priprema
Palačinke
Napraviti smesu za palačinke od:
2 jaja
1/2 kašičice soli
1 kašičica šećera
300gr brašna bez glutena
4 kašike biljnog ulja
400ml mleka (postepeno dodavati)
50ml mineralne vode
Smesu dobro umutiti mikserom.
2 kašike kakaoa razmutiti sa 4 kašike vode i dodati u smesu. Dobro sjediniti.
Procediti grudvice. Ispeći 12 palačinki.
(Takođe za istu tortu možete koristiti i palačinke od pšeničnog brašna)
Fil
1l slatke pavlake
500gr mascarpone sira
350gr Lino lade (ili nekog drugog crno belog krema)
Kada umutite pavlaku sa mascarpone sirom, podelite na dva dela, u jednu polovinu stavite beli krem lino lade (ja sam dodala još 100gr istopljene bele čokolade) a u drugu polovinu dodajte braon krem lino lade ( za tamniju nijansu može 2 kašike kakaoa razmućenog sa malo vode)
Filovanje
Oba fila sipati u dve špric kese i odseći vrh oko 1cm. Prvu palačinku filovati tamnim filom u pruge sa razmakom kao na slici. Preko fila staviti drugu palačinku i utapkati kanal (okruglom drškom od varljače ili neke druge kašike) po razmaku gde nema fila, kao što je prikazano na slici. Te kanale puniti belim filom pa poklopiti sledećim palačinkom. Postupak ponavljati dok ne potrošimo sve palačinke.
Završno filovanje
Zadnju palačinku možete filovati po želji. U linije, tačkice ili kombinovano.
Dekoracija
Tortu posuti kakao prahom.
Tagovi