Jabuke prethodno oljuštiti i narendati, te uz dodatak šećera i vanile kratko prodinstati, oko 10 min i ostaviti da se prohlade.
Fil
Mast oprati u 9 voda, ovo radim da bi se potpuno neutralisao izvestan miris masti u kolaču. Sipate mast u posudu, preko malo hladne vode, mutite varjačom pola minuta, odsipate vodu i ponavljate postupak 9 puta. Dodati jaja, šećer, vanilu, mleko i mutiti, te brašno sa praškom za pecivo. Zamesiti testo rukama i podeliti na 2 dela.
Filovanje
Polovinu testa razvući oklagijom identično plehu u kom ćete peći pitu. Koristite pek papir za taj korak, ispod i iznad testa pista ite papir i prebacite u pleh. Na testo rasporediti fil od jabuka i opet testo.
Pečenje
Pitu peći 15 minuta na 200 stepeni, a zatim 30 minuta na 180 Prohlađenu pitu posuti obilno šećerom u prahu i iseći po želji... Prijatno!
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 16 osoba
250 Gr Svinjske masti
150 Gr Šečera
3 Kom Jaja
1 Kom C Prašak za pecivo
1 Prstohvat Soli
50 Ml Mleka
750 Gr Brašno T-400
2 Kg Jabuka
2 Kom C Vanilin šećer
100 Gr C Šećer u prahu 250g
70 Gr Šećera
Naši proizvodi
Priprema
Fil
Jabuke prethodno oljuštiti i narendati, te uz dodatak šećera i vanile kratko prodinstati, oko 10 min i ostaviti da se prohlade.
Fil
Mast oprati u 9 voda, ovo radim da bi se potpuno neutralisao izvestan miris masti u kolaču. Sipate mast u posudu, preko malo hladne vode, mutite varjačom pola minuta, odsipate vodu i ponavljate postupak 9 puta. Dodati jaja, šećer, vanilu, mleko i mutiti, te brašno sa praškom za pecivo. Zamesiti testo rukama i podeliti na 2 dela.
Filovanje
Polovinu testa razvući oklagijom identično plehu u kom ćete peći pitu. Koristite pek papir za taj korak, ispod i iznad testa pista ite papir i prebacite u pleh. Na testo rasporediti fil od jabuka i opet testo.
Pečenje
Pitu peći 15 minuta na 200 stepeni, a zatim 30 minuta na 180 Prohlađenu pitu posuti obilno šećerom u prahu i iseći po želji... Prijatno!
Tagovi