Sastojci

Za 20 osoba

Preliv

2 Čaše Šećer

400 ml Voda

Kora (pita)

250 g Gotove kore za pitu

500 g Narandze

7 Kasike Šećer

200 ml Grčki jogurt

200 ml Ulje

5 komad/a Jaja

Naši proizvodi

Priprema

Priprema preliva za pitu

U serpu dodajte 2 case secera(casa od 200ml) i 2 case vode. Kuvati na umerenoj temperaturi 5min od trenutka kljucanja. Skloniti sa strane da se skroz ohladi.

Priprema kora za pitu

250g gotovih kora za pitu iseci na trakice, a potom ih rasiriti u veliki pleh i staviti u rernu da se suse 10ak minuta na 100 stepeni uz povremeno lagano mesanje. Paziti da se kore ne istrose previse. Suve kore treba prstimw usitniti ali tako da Vam ostane sto vise krupnijih komada(velicine otprilike 1cm).

Priprema smese od narandzi

Izmeriti 500g narandzi i iseci ih na cetvrtine. Potom odstraniti koru i svaku koru narandze ocistiti od belog dela kako nam kolac ne bi bio gorak. Iseckati na sitnije koadice narandzu i ociscenu koru i staviti u serpicu sa dve kasike secera i pet kasika vode da se kuva poklopljeno na umerenoj temperaturi 10 minuta. Nakon kuvanja prohladiti, zatim fino izblendati u blenderu ili stapnim mikserom. Dodati 200ml grckog jogurta i 200ml ulja, pa opet kratko izblendati da se svi sastojci lepo sjedine. Na kraju dodati jednu kasiku rendane kore pomorandze.

Priprema smese od jaja

Penasto umutiti 5 jaja sa 5 kasika secera. Zatim, dodati kesicu Dr.Oetker Burbon vanile, kesicu Dr.Oetker praska za pecivo i na vrh kasicice cimeta ili zacina za medenjake. Izmiksati kratko na najmanjoj brzini. Smesi od jaja dodati smesu od narandzi, pa polako rucno sjediniti zicom ili spatulom. Zatim,smesi postepeno dodavati mrvljene i osusene kore, i lagano i nezno promesati kako se kore ne bi dodatno izmrvile. Dobijenu smesu razliti u pleh 35x25(dimenzije ne moraju biti nuzno iste), i peci 20ak minuta na 180 stepeni. Vrelu pitu izvaditi iz rerne i preliti ohladjenim prelivom od secera i vode. Ohladiti a zatim seci i uzivati u kolacu! Prijatno!