Patišpanj: penasto umutiti belanca i šećer. Zatim dodati brašno, ulje, sitno iseckane žele bombone, suvo grožđe i orase. Sjedinjenu masu peći u plehu obloženim pek papirom.
Fil: na pari skuvati žumanca i šećer. U kuvanu i ohlađenu smesu dodati penasto umućen margarin i kesicu vanilin šećera. Fil podeliti ja dva dela. U jednu polovina dodati otopljenu belu čokoladu a u drugu otopljenu crnu čokoladu. Polovinom fila namazati donju koru oblamde. Preko fila staviti ispečen patišpanj koji treba premazati ostatkom fila pa prekriti drugom korom oblande.
Glazura: otopiti čokoladu na malo ulja i preliti kolač i po želji dekorisati.
Sastojci
Za 12 osoba
2 lista C Oblande
7 komad/a Belanca
8 supena kašika Šećer
5 supena kašika Brašno T-400
2 supena kašika Ulja
100 g Žele bombone
50 g Suvog grožđa
100 g Seckanih oraha
7 komad/a Žumanca
10 supena kašika Šećer
250 g Margarin
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
50 g Bela čokolada
50 g Dr. Oetker Crna čokolada
100 g Dr. Oetker Mlečna čokolada
2 dl Ulje
Naši proizvodi
Priprema
😀
Patišpanj: penasto umutiti belanca i šećer. Zatim dodati brašno, ulje, sitno iseckane žele bombone, suvo grožđe i orase. Sjedinjenu masu peći u plehu obloženim pek papirom.
Fil: na pari skuvati žumanca i šećer. U kuvanu i ohlađenu smesu dodati penasto umućen margarin i kesicu vanilin šećera. Fil podeliti ja dva dela. U jednu polovina dodati otopljenu belu čokoladu a u drugu otopljenu crnu čokoladu. Polovinom fila namazati donju koru oblamde. Preko fila staviti ispečen patišpanj koji treba premazati ostatkom fila pa prekriti drugom korom oblande.
Glazura: otopiti čokoladu na malo ulja i preliti kolač i po želji dekorisati.