Sastojci

Za 12 osoba

Kora

2 lista C Oblande

Patišpanj

7 komad/a Belanca

8 supena kašika Šećer

5 supena kašika Brašno T-400

2 supena kašika Ulja

100 g Žele bombone

50 g Suvog grožđa

100 g Seckanih oraha

Fil

7 komad/a Žumanca

10 supena kašika Šećer

250 g Margarin

50 g Bela čokolada

Glazura

2 dl Ulje

Naši proizvodi

Priprema

😀

Patišpanj: penasto umutiti belanca i šećer. Zatim dodati brašno, ulje, sitno iseckane žele bombone, suvo grožđe i orase. Sjedinjenu masu peći u plehu obloženim pek papirom.

Fil: na pari skuvati žumanca i šećer. U kuvanu i ohlađenu smesu dodati penasto umućen margarin i kesicu vanilin šećera. Fil podeliti ja dva dela. U jednu polovina dodati otopljenu belu čokoladu a u drugu otopljenu crnu čokoladu. Polovinom fila namazati donju koru oblamde. Preko fila staviti ispečen patišpanj koji treba premazati ostatkom fila pa prekriti drugom korom oblande.

Glazura: otopiti čokoladu na malo ulja i preliti kolač i po želji dekorisati.