Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 6 osoba
Za pripremu
1/2 kg
gotovih kora
1/2 kg
sitnog sira
3
jaja
1 šolja od kafe
ulja
3 šolje od kafe
kisele vode
2 kašikice
soli
Priprema
Za pripremu
Pouljiti okrugli pleh i staviti na dno jednu koru, malo je poprskati uljem, staviti zatim drugu koru, takođe je poprskati sa malo ulja pa preko nje razbacati šaku sitnog sira, staviti zatim sledeću koru, poprskati je, razbacati po njoj šaku sira i tako redom dok se ne utroše sve kore i sav sir (samo dole idu dve kore pa sir a posle ređati kora-sir-kora-sir,...).
Za pripremu
Za fil izmešati 3 cela jaja sa 1 šoljicom ulja, 3 šoljice kisele vode i 2 kašikice soli.
Tako pripremljenu gibanicu odmah iseći na 8 jednakih delova i preliti prethodno pripremljenim filom tako da se on razlije podjednako po celoj gibanici i da popuni rupe izmedju.
Staviti gibanicu u rernu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada je gotovo okrenuti je (ono što je bilo gore staviti dole) i poslužiti je.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 6 osoba
1/2 kg gotovih kora
1/2 kg sitnog sira
3 jaja
1 šolja od kafe ulja
3 šolje od kafe kisele vode
2 kašikice soli
Priprema
Za pripremu
Pouljiti okrugli pleh i staviti na dno jednu koru, malo je poprskati uljem, staviti zatim drugu koru, takođe je poprskati sa malo ulja pa preko nje razbacati šaku sitnog sira, staviti zatim sledeću koru, poprskati je, razbacati po njoj šaku sira i tako redom dok se ne utroše sve kore i sav sir (samo dole idu dve kore pa sir a posle ređati kora-sir-kora-sir,...).
Za pripremu
Za fil izmešati 3 cela jaja sa 1 šoljicom ulja, 3 šoljice kisele vode i 2 kašikice soli.
Tako pripremljenu gibanicu odmah iseći na 8 jednakih delova i preliti prethodno pripremljenim filom tako da se on razlije podjednako po celoj gibanici i da popuni rupe izmedju.
Staviti gibanicu u rernu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Kada je gotovo okrenuti je (ono što je bilo gore staviti dole) i poslužiti je.