Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 12 osoba
Za pripremu
150 gr
kukuruznog brašna
2 dcl
vrele vode
350 gr
belog brašna
2 dcl
mleka
25 gr
kvasca
50 ml
ulja
1 kašikica
soli
1 kašika
šećera
Priprema
Za pripremu
2 dcl vode prokuvajte, sipajte u kukuruzno brašno, izmešajte i ostavite da se ohladi. U mlako mleko stavite kvasac i kašičicu šećera i ostavite da nadođe. U prohlađeno kukuruzno brašno sipajte nadošli kvasac, ulje i so, pa izmešajte i dodajte 350 gr brašna pa umesite fino glatko testo. Po potrebi dodajte još brašna. Ostavite da testo naraste.
Za pripremu
Gotovo testo izručite na radnu površinu oblikujte po želji i stavite u posudu sa poklopcem obloženu papirom za pečenje. Premažite je uljem i vodom i pospite kukuruznim brašnom i ostavite da miruje 20 minuta.
Za pripremu
Pre pečenja zasecite testo po želji pa stavite da se peče na 200 stepeni oko 30-40 minuta sa poklopcem. Pečen hleb izvadite iz šerpe i uvijte u krpu.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 12 osoba
150 gr kukuruznog brašna
2 dcl vrele vode
350 gr belog brašna
2 dcl mleka
25 gr kvasca
50 ml ulja
1 kašikica soli
1 kašika šećera
Priprema
Za pripremu
2 dcl vode prokuvajte, sipajte u kukuruzno brašno, izmešajte i ostavite da se ohladi. U mlako mleko stavite kvasac i kašičicu šećera i ostavite da nadođe. U prohlađeno kukuruzno brašno sipajte nadošli kvasac, ulje i so, pa izmešajte i dodajte 350 gr brašna pa umesite fino glatko testo. Po potrebi dodajte još brašna. Ostavite da testo naraste.
Za pripremu
Gotovo testo izručite na radnu površinu oblikujte po želji i stavite u posudu sa poklopcem obloženu papirom za pečenje. Premažite je uljem i vodom i pospite kukuruznim brašnom i ostavite da miruje 20 minuta.
Za pripremu
Pre pečenja zasecite testo po želji pa stavite da se peče na 200 stepeni oko 30-40 minuta sa poklopcem. Pečen hleb izvadite iz šerpe i uvijte u krpu.