Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju

Sastojci

Za 12 osoba

Za pripremu

150 gr kukuruznog brašna

2 dcl vrele vode

350 gr belog brašna

2 dcl mleka

25 gr kvasca

50 ml ulja

1 kašikica soli

1 kašika šećera

Priprema

Za pripremu

2 dcl vode prokuvajte, sipajte u kukuruzno brašno, izmešajte i ostavite da se ohladi. U mlako mleko stavite kvasac i kašičicu šećera i ostavite da nadođe. U prohlađeno kukuruzno brašno sipajte nadošli kvasac, ulje i so, pa izmešajte i dodajte 350 gr brašna pa umesite fino glatko testo. Po potrebi dodajte još brašna. Ostavite da testo naraste.

Za pripremu

Gotovo testo izručite na radnu površinu oblikujte po želji i stavite u posudu sa poklopcem  obloženu papirom za pečenje. Premažite je uljem i vodom i pospite kukuruznim brašnom i ostavite da miruje 20 minuta.

Za pripremu

Pre pečenja zasecite testo po želji pa stavite da se peče na 200 stepeni oko 30-40 minuta sa poklopcem. Pečen hleb izvadite iz šerpe i uvijte u krpu.