Za koru umutite 7 žumanaca sa 7 kašika šećera, dodajte 2 dcl ulja. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kakaom pa dodajte u žumanca. Belanca penasto umutite i dodajte u sud. Dobijenu smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni 25 minuta. Vruću piškotu izručite na tacnu, probodite viljuškom i prelite sa 3 dcl hladnog mleka.
Za pripremu
Za fil pomešajte pavlaku sa prah šećerom, dodajte mleveni plazma keks i umućeni šlag (1 kesicu). Ovaj fil stavite preko piškote. Umutite preostali šlag i premažite preko torte. Preko šlaga poređajte jaffa keks. Tortu rashladite u frižideru, secite na kocke I služite.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 30 osoba
7 žumanaca
7 kašika šećera
2 dcl ulja
7 kašika brašna
1 kesica Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 kašike C Slatki kakao
7 belanaca
3 dcl hladnog mleka za prelivanje
700 gr kisele pavlake
300 gr mlevenog plazma keksa
1 kesica Dr. Oetker Šlag pena
200 gr C Šećer u prahu 250g
2 kesice Dr. Oetker Šlag pena
2 dcl mleka
300 gr jaffa keksa
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu
Za koru umutite 7 žumanaca sa 7 kašika šećera, dodajte 2 dcl ulja. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kakaom pa dodajte u žumanca. Belanca penasto umutite i dodajte u sud. Dobijenu smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni 25 minuta. Vruću piškotu izručite na tacnu, probodite viljuškom i prelite sa 3 dcl hladnog mleka.
Za pripremu
Za fil pomešajte pavlaku sa prah šećerom, dodajte mleveni plazma keks i umućeni šlag (1 kesicu). Ovaj fil stavite preko piškote. Umutite preostali šlag i premažite preko torte. Preko šlaga poređajte jaffa keks. Tortu rashladite u frižideru, secite na kocke I služite.