Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju

Sastojci

Za 30 osoba

Za pripremu kore

7 žumanaca

7 kašika šećera

2 dcl ulja

7 kašika brašna

7 belanaca

3 dcl hladnog mleka za prelivanje

Za pripremu fila

700 gr kisele pavlake

300 gr mlevenog plazma keksa

Za pripremu

2 dcl mleka

300 gr jaffa keksa

Naši proizvodi

Priprema

Za pripremu

Za koru umutite 7 žumanaca sa 7 kašika šećera, dodajte 2 dcl ulja. Brašno pomešajte sa praškom za pecivo i kakaom pa dodajte u žumanca. Belanca penasto umutite i dodajte u sud. Dobijenu smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i  pecite na 200 stepeni 25 minuta. Vruću piškotu izručite na tacnu, probodite viljuškom i prelite sa 3 dcl hladnog mleka.

Za pripremu

Za fil pomešajte pavlaku sa prah šećerom, dodajte mleveni plazma keks i umućeni šlag (1 kesicu). Ovaj fil stavite preko piškote. Umutite preostali šlag i premažite preko torte. Preko šlaga poređajte jaffa keks. Tortu rashladite u frižideru, secite na kocke I služite.