Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju

Sastojci

Za 4 osoba

Za pripremu

1,5 kg jagnjetine

1 kg krompira

300 gr crnog luka

1 grančica ruzmarina

1 lovorov list

2 crvene paprike babure

2-3 srednje jabuke

300 ml ulja

0,5 litara belog vina

po ukusu začin C

po ukusu so, mleveni crni biber

Priprema

Za pripremu

Jagnjetinu isecite na komade srednje veličine, dobro začinite i stavite u posudu za sač. Prelijte uljem. Krompir isecite na pola ili ako je veći na četvrtine, luk isecite na rebarca, papriku očistite od semena I isecite na kolutove, dodajte 2-3 čena belog luka sitno naseckanog, sve posolite i poređajte oko mesa pa dodajte lovorov list i ruzmarin. Jabuke operite i takođe isecite na kolutove pa rasporedite oko mesa. Na kraju sve nalijte belim vinom, zatvorite poklopac i pecite na srednjoj temperaturi oko sat vremena. Pred kraj skinite poklopac, okrenite krompir i meso tako da kosti budu okrenute na dole kako bi se mesnata strana lepo zapekla. Pecite još otprilike pola sata i služite.