Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 4 osoba
Za pripremu
1,5 kg
jagnjetine
1 kg
krompira
300 gr
crnog luka
1 grančica
ruzmarina
1 lovorov
list
2 crvene
paprike babure
2-3 srednje
jabuke
300 ml
ulja
0,5 litara
belog vina
po ukusu
začin C
po ukusu
so, mleveni crni biber
Priprema
Za pripremu
Jagnjetinu isecite na komade srednje veličine, dobro začinite i stavite u posudu za sač. Prelijte uljem. Krompir isecite na pola ili ako je veći na četvrtine, luk isecite na rebarca, papriku očistite od semena I isecite na kolutove, dodajte 2-3 čena belog luka sitno naseckanog, sve posolite i poređajte oko mesa pa dodajte lovorov list i ruzmarin. Jabuke operite i takođe isecite na kolutove pa rasporedite oko mesa. Na kraju sve nalijte belim vinom, zatvorite poklopac i pecite na srednjoj temperaturi oko sat vremena. Pred kraj skinite poklopac, okrenite krompir i meso tako da kosti budu okrenute na dole kako bi se mesnata strana lepo zapekla. Pecite još otprilike pola sata i služite.
Recept za nagradni konkurs: Poklon kalupi za prazničnu čaroliju
Sastojci
Za 4 osoba
1,5 kg jagnjetine
1 kg krompira
300 gr crnog luka
1 grančica ruzmarina
1 lovorov list
2 crvene paprike babure
2-3 srednje jabuke
300 ml ulja
0,5 litara belog vina
po ukusu začin C
po ukusu so, mleveni crni biber
Priprema
Za pripremu
Jagnjetinu isecite na komade srednje veličine, dobro začinite i stavite u posudu za sač. Prelijte uljem. Krompir isecite na pola ili ako je veći na četvrtine, luk isecite na rebarca, papriku očistite od semena I isecite na kolutove, dodajte 2-3 čena belog luka sitno naseckanog, sve posolite i poređajte oko mesa pa dodajte lovorov list i ruzmarin. Jabuke operite i takođe isecite na kolutove pa rasporedite oko mesa. Na kraju sve nalijte belim vinom, zatvorite poklopac i pecite na srednjoj temperaturi oko sat vremena. Pred kraj skinite poklopac, okrenite krompir i meso tako da kosti budu okrenute na dole kako bi se mesnata strana lepo zapekla. Pecite još otprilike pola sata i služite.