Jaja i kukuruz šećerac skuvajte. Dok se to kuva, u veću činiju iseckajte opranu zelenu salatu, kupus, krastavac, paradajz i luk. Dodajte kukuruz, a jaja narendajte. Preko toga sipajte tunjevine i izrendajte ili iseckajte feta sir.
Dresing
Grčkog jogurta sipajte koliko želite, tj koliko volite, zatim dodajte limunov sok, mirodjiju, sok i iseckan beli luk. Promešajte i prelijte preko salate.
Takođe, ukoliko želite s ovim možete jesti i prepečen hleb iz rerne. Samo ga pre pečenja pospite maslinovim uljem i recimo ruzmarinom.
Sastojci
Za 2 osoba
1 zelena salata
1 šaka crvenog kupusa
1 glavica crnog luka
1 glavica crvenog luka
nekoliko čeri paradajza
1 krastavac
1 šaka kuvanog kukuruza
2 jaja
3 tunjevine rio mare
100 g feta sira
1 veliki grčki jogurt
pola iscedjenog limuna
1 čen belog luka
malo mirodjije
prstohvat soli
Priprema
Postupak
Jaja i kukuruz šećerac skuvajte. Dok se to kuva, u veću činiju iseckajte opranu zelenu salatu, kupus, krastavac, paradajz i luk. Dodajte kukuruz, a jaja narendajte. Preko toga sipajte tunjevine i izrendajte ili iseckajte feta sir.
Dresing
Grčkog jogurta sipajte koliko želite, tj koliko volite, zatim dodajte limunov sok, mirodjiju, sok i iseckan beli luk. Promešajte i prelijte preko salate.
Takođe, ukoliko želite s ovim možete jesti i prepečen hleb iz rerne. Samo ga pre pečenja pospite maslinovim uljem i recimo ruzmarinom.
Tagovi