Sastojci

Za 2 osoba

glavni sastojci

1 zelena salata

1 šaka crvenog kupusa

1 glavica crnog luka

1 glavica crvenog luka

nekoliko čeri paradajza

1 krastavac

1 šaka kuvanog kukuruza

2 jaja

3 tunjevine rio mare

100 g feta sira

dresing

1 veliki grčki jogurt

pola iscedjenog limuna

1 čen belog luka

malo mirodjije

prstohvat soli

Priprema

Postupak

Jaja i kukuruz šećerac skuvajte. Dok se to kuva, u veću činiju iseckajte opranu zelenu salatu, kupus, krastavac, paradajz i luk. Dodajte kukuruz, a jaja narendajte. Preko toga sipajte tunjevine i izrendajte ili iseckajte feta sir.

Dresing

Grčkog jogurta sipajte koliko želite, tj koliko volite, zatim dodajte limunov sok, mirodjiju, sok i iseckan beli luk. Promešajte i prelijte preko salate.

Takođe, ukoliko želite s ovim možete jesti i prepečen hleb iz rerne. Samo ga pre pečenja pospite maslinovim uljem i recimo ruzmarinom.