Filet lososa oprati i proveriti da nije ostala neka koščica. Iseći ga na kockice.
Marinadu napraviti od datih sastojaka, dobro izmešeti da se ujednači, pa preliti preko mesa,
Posudu sa mesom pokriti folijom i ostaviti da odstoji bar 1h, a najbolje preko noći u frižideru.
Korak 2
Riba se prži bez dodavanja bilo kakve masnoće , na srednjoj temperaturi.Treba je povremeno okretati da prži sa svih strana.Gotovo je kada se šećer iz marinade karamelizuje.
Pred kraj dodati malo iseckanog svežeg peršuna.
Korak 3
Servirati uz špagete i dinstane pečurke sa malo luka i šargarepe.
Sastojci
Za 2 osoba
300 g čistog fileta lososa
1 prstohvat/a seckanog svežeg peršuna
1 kafena kašičica soja sosa
1/2 kafena kašičica balzamiko sirćeta
1 kafena kašičica začin C
1 kafena kašičica Maslinovo ulje
1 kafena kašičica Senf
1 kafena kašičica žutog šećera
1 prstohvat/a kurkume
Priprema
Korak 1
Filet lososa oprati i proveriti da nije ostala neka koščica. Iseći ga na kockice.
Marinadu napraviti od datih sastojaka, dobro izmešeti da se ujednači, pa preliti preko mesa,
Posudu sa mesom pokriti folijom i ostaviti da odstoji bar 1h, a najbolje preko noći u frižideru.
Korak 2
Riba se prži bez dodavanja bilo kakve masnoće , na srednjoj temperaturi.Treba je povremeno okretati da prži sa svih strana.Gotovo je kada se šećer iz marinade karamelizuje.
Pred kraj dodati malo iseckanog svežeg peršuna.
Korak 3
Servirati uz špagete i dinstane pečurke sa malo luka i šargarepe.
Tagovi