Sastojci

Za 2 osoba

Losos:

300 g čistog fileta lososa

1 prstohvat/a seckanog svežeg peršuna

Marinada:

1 kafena kašičica soja sosa

1/2 kafena kašičica balzamiko sirćeta

1 kafena kašičica začin C

1 kafena kašičica Maslinovo ulje

1 kafena kašičica Senf

1 kafena kašičica žutog šećera

1 prstohvat/a kurkume

Priprema

Korak 1

Filet lososa oprati i proveriti da nije ostala neka koščica. Iseći ga na kockice.

Marinadu napraviti od datih sastojaka, dobro izmešeti da se ujednači, pa preliti preko mesa,

Posudu sa mesom pokriti folijom i ostaviti da odstoji bar 1h, a najbolje preko noći u frižideru.

Korak 2

Riba se prži bez dodavanja bilo kakve masnoće , na srednjoj temperaturi.Treba je povremeno okretati da prži sa svih strana.Gotovo je kada se šećer iz marinade karamelizuje.

Pred kraj dodati malo iseckanog svežeg peršuna.

Korak 3

Servirati uz špagete i dinstane pečurke sa malo luka i šargarepe.