Obariti ili , još bolje ispeći komad belog mesa.Skuvati povrće i ocediti ga i obariti jaje.Kada se sve prohladi iseckati i dodati začine.Na kraju dodati tartar sos i pavlaku i sve dobro izmešati.
Korak 2
Dva lista velike oblande preseći na pola.Dve polovine premazati ajvarom i posuti kačkavaljem sa krupnije strane.Preklopiti ih sa druge dve polovine, opet okrenute krupnijom stranom na ajvar.Tako se dobiju dva dela nafilovana ajvarom i sirom.
Postaviti jedan paket nafilovanih kora na dasku i naneti salatu od piletine. Lepo je poravnjati ,pa od gore preklopiti drugim paketom sa ajvarom.Oblanda treba blago da se pritisne, ali ne nečim teškim. Dovoljno je rukama potapkati da se ravnomerno rasporede filovi.Ostaviti oblandu u frižideru da lepo upije.
Korak 3
Kada oblanda poveže sve ukuse ( najmanje sat vremena), izvaditi je iz frižidera.Obeležiti blago nožem kako će se seći, pa je premazati pavlakom.Iseći oblandu i dekorisati po želji.Može odmah da se posluži ili da se vrati u frižider do ručka ili večere.
Sastojci
Za 28 osoba
2 komad/a C Oblande
6 supena kašika ajvara
4 supena kašika rendanog kačkavalja
250 g belog pilećeg mesa
250 g mešanog povrća
1 komad/a kuvano jaje
1/2 kafena kašičica So
1/2 kafena kašičica Biber
150 g tartar sosa
3 supena kašika kisele pavlake
100 ml kisele pavlake
1 komad/a nara
50 g kapar
2 lista ajsberg salate
nekoliko kafena kašičica maka u zrnu
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Obariti ili , još bolje ispeći komad belog mesa.Skuvati povrće i ocediti ga i obariti jaje.Kada se sve prohladi iseckati i dodati začine.Na kraju dodati tartar sos i pavlaku i sve dobro izmešati.
Korak 2
Dva lista velike oblande preseći na pola.Dve polovine premazati ajvarom i posuti kačkavaljem sa krupnije strane.Preklopiti ih sa druge dve polovine, opet okrenute krupnijom stranom na ajvar.Tako se dobiju dva dela nafilovana ajvarom i sirom.
Postaviti jedan paket nafilovanih kora na dasku i naneti salatu od piletine. Lepo je poravnjati ,pa od gore preklopiti drugim paketom sa ajvarom.Oblanda treba blago da se pritisne, ali ne nečim teškim. Dovoljno je rukama potapkati da se ravnomerno rasporede filovi.Ostaviti oblandu u frižideru da lepo upije.
Korak 3
Kada oblanda poveže sve ukuse ( najmanje sat vremena), izvaditi je iz frižidera.Obeležiti blago nožem kako će se seći, pa je premazati pavlakom.Iseći oblandu i dekorisati po želji.Može odmah da se posluži ili da se vrati u frižider do ručka ili večere.
Prijatno!
Tagovi