Sveze ili smrznute koprive sitno iseckati, iseckati i 1 veci struk praziluka ili 2 manja, krompire narendati ili sitno iseckati. Sve staviti u serpicu dodati ulje ili mast i oko 3dcl vode.Staviti na tihoj vatri da se krcka. Kad voda ispari jos malo prziti i dodati so, zacine i brasno.Ukuvati jos par minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
0.5 kg kopriva
2 komad/a praziluk
3 komad/a krompir
1 kafena kašičica so
1 kafena kašičica Zacin C
2 supena kašika belo brasno
2 dl ulja ili svinske masti
Priprema
Priprema pirea
Sveze ili smrznute koprive sitno iseckati, iseckati i 1 veci struk praziluka ili 2 manja, krompire narendati ili sitno iseckati. Sve staviti u serpicu dodati ulje ili mast i oko 3dcl vode.Staviti na tihoj vatri da se krcka. Kad voda ispari jos malo prziti i dodati so, zacine i brasno.Ukuvati jos par minuta.
Pire servirati samostalno ili uz neko meso
PRIJATNO