Najpre očistite i operite svo povrće. U dublju šerpu iseckajte bundevu, šargarepu, luk i krompir. Dodajte vodu, ali postepeno. Kuvajte oko pola sata. Kad je skoro kuvano, dodajte i iseckan beli luk.
Kad je skoro sve skuvano, najbolje da svu preostalu vodu sipate u drugu činiju, mikserom blendate i dodajete po malo vode. Kad se sve sjedini, dodajte začine i suvi peršun.
Vratite da se ukuva još pet minuta, i dodajte pavlaku za kuvanje kad je već pred kraj, ali dodajte oko 50 ml. Mada možete i više, ali će vam za dekoraciju trebati još oko 50, pa vi po želji i ukusu možete i više da dodate.
Kad se sve završi, služite toplo, svež peršun naseckajte odgore i išarajte pavlakom za kuvanje (sipate malo svuda i čačkalicom izvucite šare).
Ukoliko jedete hleb uz ovo, preporuka je da se služi uz krutone, ali naravno sve je stvar ukusa.
Sastojci
Za 4 osoba
1 bundeva (~400 g)
oko 1,5 l vode
3 srednje šargarepe
2 crna luka
2,3 čena belog luka
100 ml pavlake za kuvanje
1 supena kašika soli
1 kafena kašičica bibera
malo suvog peršuna
malo svežeg peršuna
1 krompir
Priprema
Priprema
Najpre očistite i operite svo povrće. U dublju šerpu iseckajte bundevu, šargarepu, luk i krompir. Dodajte vodu, ali postepeno. Kuvajte oko pola sata. Kad je skoro kuvano, dodajte i iseckan beli luk.
Kad je skoro sve skuvano, najbolje da svu preostalu vodu sipate u drugu činiju, mikserom blendate i dodajete po malo vode. Kad se sve sjedini, dodajte začine i suvi peršun.
Vratite da se ukuva još pet minuta, i dodajte pavlaku za kuvanje kad je već pred kraj, ali dodajte oko 50 ml. Mada možete i više, ali će vam za dekoraciju trebati još oko 50, pa vi po želji i ukusu možete i više da dodate.
Kad se sve završi, služite toplo, svež peršun naseckajte odgore i išarajte pavlakom za kuvanje (sipate malo svuda i čačkalicom izvucite šare).
Ukoliko jedete hleb uz ovo, preporuka je da se služi uz krutone, ali naravno sve je stvar ukusa.
Prijatno!
Tagovi