Sastojci

Za 4 osoba

Glavni sastojci

1 bundeva (~400 g)

oko 1,5 l vode

3 srednje šargarepe

2 crna luka

2,3 čena belog luka

100 ml pavlake za kuvanje

1 supena kašika soli

1 kafena kašičica bibera

malo suvog peršuna

malo svežeg peršuna

1 krompir

Priprema

Priprema

Najpre očistite i operite svo povrće. U dublju šerpu iseckajte bundevu, šargarepu, luk i krompir. Dodajte vodu, ali postepeno. Kuvajte oko pola sata. Kad je skoro kuvano, dodajte i iseckan beli luk.

Kad je skoro sve skuvano, najbolje da svu preostalu vodu sipate u drugu činiju, mikserom blendate i dodajete po malo vode. Kad se sve sjedini, dodajte začine i suvi peršun.

Vratite da se ukuva još pet minuta, i dodajte pavlaku za kuvanje kad je već pred kraj, ali dodajte oko 50 ml. Mada možete i više, ali će vam za dekoraciju trebati još oko 50, pa vi po želji i ukusu možete i više da dodate.

Kad se sve završi, služite toplo, svež peršun naseckajte odgore i išarajte pavlakom za kuvanje (sipate malo svuda i čačkalicom izvucite šare).

Ukoliko jedete hleb uz ovo, preporuka je da se služi uz krutone, ali naravno sve je stvar ukusa.

Prijatno!