Umutite belanca, pa im dodajte šećer, mutite, dodajte žumanca, mutite još kratko, pa dodajte griz i sve ručno mešajući sjedinite. Izlijte u uljem podmazanu i pobrašnjenu posudu, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta, tj dok kolač ne porumeni. Biskvit prelijte Dr. Oetker mlečnom čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci i mleku, gde još dodate i malo kafe. Vruć kolač preliva se vrućim čokoladnim mlekom. Fil napravite tako što u hladno mleko dodate krem puding bez kuvanja sa ukusom vanile, šlag penu i burbon vanilu pa sve samo umutite. Delom gotovog fila premažite natopljeni biskvit a deo stavite špricem kako bi vam novogodišnji kolač izgledao savršeno. Na kraju ceo kolač pospite kakao prahom.
Sastojci
Za 16 osoba
8 komad/a Jaja
150 g Šećera
150 g Griza
150 g Dr. Oetker Mlečna čokolada
700 ml Mleka
200 ml Slatke pavlake
1 kafena kašičica Instant kafe (Nes kafe)
2 kesica/e Dr. Oetker Krem puding sa ukusom vanile
2 kesica/e Dr. Oetker Šlag pena
2 kesica/e Dr. Oetker Burbon vanila aromatizovani šećer
700 ml Mleka
Malo prstohvat/a Dr. Oetker Kakao prah
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Umutite belanca, pa im dodajte šećer, mutite, dodajte žumanca, mutite još kratko, pa dodajte griz i sve ručno mešajući sjedinite. Izlijte u uljem podmazanu i pobrašnjenu posudu, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta, tj dok kolač ne porumeni. Biskvit prelijte Dr. Oetker mlečnom čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci i mleku, gde još dodate i malo kafe. Vruć kolač preliva se vrućim čokoladnim mlekom. Fil napravite tako što u hladno mleko dodate krem puding bez kuvanja sa ukusom vanile, šlag penu i burbon vanilu pa sve samo umutite. Delom gotovog fila premažite natopljeni biskvit a deo stavite špricem kako bi vam novogodišnji kolač izgledao savršeno. Na kraju ceo kolač pospite kakao prahom.
Tagovi