Sastojci

Za 16 osoba

Biskvit

8 komad/a Jaja

150 g Šećera

150 g Griza

Preliv

700 ml Mleka

200 ml Slatke pavlake

1 kafena kašičica Instant kafe (Nes kafe)

Kremasti deo

700 ml Mleka

Malo prstohvat/a Dr. Oetker Kakao prah

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Umutite belanca, pa im dodajte šećer, mutite, dodajte žumanca, mutite još kratko, pa dodajte griz i sve ručno mešajući sjedinite. Izlijte u uljem podmazanu i pobrašnjenu posudu, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta, tj dok kolač ne porumeni. Biskvit prelijte Dr. Oetker mlečnom čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci i mleku, gde još dodate i malo kafe. Vruć kolač preliva se vrućim čokoladnim mlekom. Fil napravite tako što u hladno mleko dodate krem puding bez kuvanja sa ukusom vanile, šlag penu i burbon vanilu pa sve samo umutite. Delom gotovog fila premažite natopljeni biskvit a deo stavite špricem kako bi vam novogodišnji kolač izgledao savršeno. Na kraju ceo kolač pospite kakao prahom.