Pomešajte keks, lešnik, mleko i puter, pa od toga u obavezno puterom podmazanom kalupu za tart prečnika 28 cm formirajte osnovu kolača. Za fil u 500 ml provrelog mleka sa šećerom dodajte C Puding sa ukusom slatke pavlake razmućen sa 200 ml mleka, kuvajte dok se ne zgusne. Fil je gotov nakon što vrućem pudingu dodate puter i C Zamenu za mleko u prahu, sve umutite mikserom, pa dodate još i za ovu poslasticu obavezni kokos, ručno izmešajte dok se sve lepo ne sjedini. Preko kore stavite deo fila, sveže ili smrznute maline, pa i ostatak fila. Čokoladu slomite na kockice pa je prelijte pavlakom. Topite na najslabijoj temperaturi ringle sve mešajući dok se ne sjedini pa prelijte preko fila. Tart dekorišite po želji.
Sastojci
Za 10 osoba
230 g Mlevenog keksa
70 g Pečenog mlevenog lešnika
100 g Putera
100 ml Mleka
700 ml Mleka
2 kesica/e C Puding sa ukusom slatke pavlake
200 g Šećera
100 g C Zamena za mleko u prahu
100 g C Kokos
150 g Bele čokolade
75 ml Slatke pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Pomešajte keks, lešnik, mleko i puter, pa od toga u obavezno puterom podmazanom kalupu za tart prečnika 28 cm formirajte osnovu kolača. Za fil u 500 ml provrelog mleka sa šećerom dodajte C Puding sa ukusom slatke pavlake razmućen sa 200 ml mleka, kuvajte dok se ne zgusne. Fil je gotov nakon što vrućem pudingu dodate puter i C Zamenu za mleko u prahu, sve umutite mikserom, pa dodate još i za ovu poslasticu obavezni kokos, ručno izmešajte dok se sve lepo ne sjedini. Preko kore stavite deo fila, sveže ili smrznute maline, pa i ostatak fila. Čokoladu slomite na kockice pa je prelijte pavlakom. Topite na najslabijoj temperaturi ringle sve mešajući dok se ne sjedini pa prelijte preko fila. Tart dekorišite po želji.
Tagovi