Sjedinite brašno, gustin i so. Dodajte vodu i zamesite. Prebacite u kesu i ostavite dok pripremate testo za česnicu.
Česnica:
Sjedinite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Promešajte pa sipajte jabukovo sirće, ulje i toplu vodu. Promešajte da se ujednači. U testo stavite paricu i sve ono što prema običaju stavljate. Testo izručite u podmazan pleh 20-22 cm i podmazanim rukama oblikujte.
Viljuškom na par mesta izbockajte cesnicu u obliku krsta. Testo za ukrase na pobrašnjenoj podlozi oklagijom rastanjite. Odgovarajućim sekačem isecite pšenicu ili je ručno napravite. Stavite na česnicu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 210 °C, oko 30-35 minuta ili zavisno od rerne.
Sastojci
Za 5 osoba
400 g Brašna, meko T-400
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
½ kafena kašičica Sode bikarbone
1 kafena kašičica Soli
1 supena kašika Jabukovog sirćeta
50 ml Ulja
250 ml Tople vode
50 g Brašna, meko T-400
50 g Soli
5 g Dr. Oetker Gustin
35 ml Hladne vode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Ukrasi od testa:
Sjedinite brašno, gustin i so. Dodajte vodu i zamesite. Prebacite u kesu i ostavite dok pripremate testo za česnicu.
Česnica:
Sjedinite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Promešajte pa sipajte jabukovo sirće, ulje i toplu vodu. Promešajte da se ujednači. U testo stavite paricu i sve ono što prema običaju stavljate. Testo izručite u podmazan pleh 20-22 cm i podmazanim rukama oblikujte.
Viljuškom na par mesta izbockajte cesnicu u obliku krsta. Testo za ukrase na pobrašnjenoj podlozi oklagijom rastanjite. Odgovarajućim sekačem isecite pšenicu ili je ručno napravite. Stavite na česnicu.
Pecite u zagrejanoj rerni na 210 °C, oko 30-35 minuta ili zavisno od rerne.
Tagovi