Sastojci

Za 6 osoba

Prebranac:

500 g krupnog pasulja

1 veća glavica crnog luka

3 češnja belog luka

1 veća komad/a Šargarepa

1 supena kašika biljnog začina

1 kafena kašičica Biber

2 kafena kašičica suva crvena paprika

3 supena kašika Omegol ulja

1 kafena kašičica suvog peršuna

Priprema

Korak 1

Potopiti u šerpi ,opran pasulj i ostaviti ga preko noći da nabubri.

Ujutro ga isprati i naliti vodom da se kuva.

Tri puta menjati vodu tokom kuvanja , pa u zadnju dodati iseckanu šargarepu i crni luk.

Kuva se oko 2 sata.

Korak 2

Skuvan pasulj presuti u tepsiju za pečenje, pa ga preliti sa na ulju proprženim sitno seckanim belim lukom, alevom paprikom, biberom i biljnim začinom.

Po vrhu sitati malo suvog peršuna.

Peći na 220 stepeni dok sok ne uvri na željenu gustinu . Otprilike se peče oko sat vremena.

Korak 3

Pasulj je sam po sebi kompletno jelo. Uz njega može da se posluži neka domaća salata iz turšije ili tegle.

Prijatno!