Potopiti u šerpi ,opran pasulj i ostaviti ga preko noći da nabubri.
Ujutro ga isprati i naliti vodom da se kuva.
Tri puta menjati vodu tokom kuvanja , pa u zadnju dodati iseckanu šargarepu i crni luk.
Kuva se oko 2 sata.
Korak 2
Skuvan pasulj presuti u tepsiju za pečenje, pa ga preliti sa na ulju proprženim sitno seckanim belim lukom, alevom paprikom, biberom i biljnim začinom.
Po vrhu sitati malo suvog peršuna.
Peći na 220 stepeni dok sok ne uvri na željenu gustinu . Otprilike se peče oko sat vremena.
Korak 3
Pasulj je sam po sebi kompletno jelo. Uz njega može da se posluži neka domaća salata iz turšije ili tegle.
Sastojci
Za 6 osoba
500 g krupnog pasulja
1 veća glavica crnog luka
3 češnja belog luka
1 veća komad/a Šargarepa
1 supena kašika biljnog začina
1 kafena kašičica Biber
2 kafena kašičica suva crvena paprika
3 supena kašika Omegol ulja
1 kafena kašičica suvog peršuna
Priprema
Korak 1
Potopiti u šerpi ,opran pasulj i ostaviti ga preko noći da nabubri.
Ujutro ga isprati i naliti vodom da se kuva.
Tri puta menjati vodu tokom kuvanja , pa u zadnju dodati iseckanu šargarepu i crni luk.
Kuva se oko 2 sata.
Korak 2
Skuvan pasulj presuti u tepsiju za pečenje, pa ga preliti sa na ulju proprženim sitno seckanim belim lukom, alevom paprikom, biberom i biljnim začinom.
Po vrhu sitati malo suvog peršuna.
Peći na 220 stepeni dok sok ne uvri na željenu gustinu . Otprilike se peče oko sat vremena.
Korak 3
Pasulj je sam po sebi kompletno jelo. Uz njega može da se posluži neka domaća salata iz turšije ili tegle.
Prijatno!
Tagovi