Sastojci

Za 20 osoba

Slatki zalogajčići:

1 kg Bundeva

1 kafena kašičica Dr. Oetker Mleveni cimet

2 supena kašika C Šećer u prahu 250g

50 g suvog grožđa

1 šaka suvih šljiva

nekoliko komad/a suvih kajsija

po želji posni čoko čips sa lešnikom

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Iseći i ispeći bundevu i ostaviti da se ohladi.

Korak 2

Skinuti bundevu sa korice i u nju dodati malo cimeta i prah šećera. Ako je pečena bundeva dovoljno slatka ne mora da se dodaje šećer.

Podeliti masu na dva dela.

Kašičicom odvajati po komad bundeve, u nju dodati suvo grožđe i oformiti kuglice.

Od druge polovine praviti čamčiće i u njih zabadati suve šljive ili kajsije.

Kuglice i čamčiće stavljati u čoko čips.