Za 12 osoba
1/2 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
200 g dimljene tunjevine
200 g ljutog ajvara
200 ml posnog ( light ) majoneza
200 g biljnog belog sira
100 g svežeg spanaća
nekoliko kafena kašičica crnog kavijara
nekoliko kafena kašičica roze riblje ikre
Korak 1
Preseći rozen kore na pola i koristiti 7 polovina.
Prvu koru premazati majonezom i po njemu složiti listove tunjevine.
Preko tunjevine naneti malo majoneza da bi se lepo zalepila sledeća korica.
Korak 2
Drugu koru namazati ajvarom i posuti krupno rendanim biljnim sirom
Korak 3
Postupak ponoviti još 2 puta, tako da se dobiju po tri sloja sa ribom i 3 sloja sa ajvarom.
Završnu koru premazati majonezom.
Tortu ostaviti u frižideru do pred iznošenje na sto.
Korak 4
Bočne ivice torte premazati majonezom i dekorisati ih seckanim svežim spanaćem.
Gornju površinu torte dekorisati po želji. Ja sam koristila kavijar u dve boje.
Sastojci
Za 12 osoba
1/2 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore
200 g dimljene tunjevine
200 g ljutog ajvara
200 ml posnog ( light ) majoneza
200 g biljnog belog sira
100 g svežeg spanaća
nekoliko kafena kašičica crnog kavijara
nekoliko kafena kašičica roze riblje ikre
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Preseći rozen kore na pola i koristiti 7 polovina.
Prvu koru premazati majonezom i po njemu složiti listove tunjevine.
Preko tunjevine naneti malo majoneza da bi se lepo zalepila sledeća korica.
Korak 2
Drugu koru namazati ajvarom i posuti krupno rendanim biljnim sirom
Korak 3
Postupak ponoviti još 2 puta, tako da se dobiju po tri sloja sa ribom i 3 sloja sa ajvarom.
Završnu koru premazati majonezom.
Tortu ostaviti u frižideru do pred iznošenje na sto.
Korak 4
Bočne ivice torte premazati majonezom i dekorisati ih seckanim svežim spanaćem.
Gornju površinu torte dekorisati po želji. Ja sam koristila kavijar u dve boje.
Tagovi