Sastojci

Za 12 osoba

Slana torta:

1/2 pakovanje/a Dr. Oetker Rozen kore

200 g dimljene tunjevine

200 g ljutog ajvara

200 ml posnog ( light ) majoneza

200 g biljnog belog sira

100 g svežeg spanaća

nekoliko kafena kašičica crnog kavijara

nekoliko kafena kašičica roze riblje ikre

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Preseći rozen kore na pola i koristiti 7 polovina.

Prvu koru premazati majonezom i po njemu složiti listove tunjevine.

Preko tunjevine naneti malo majoneza da bi se lepo zalepila sledeća korica.

Korak 2

Drugu koru namazati ajvarom i posuti krupno rendanim biljnim sirom

Korak 3

Postupak ponoviti još 2 puta, tako da se dobiju po tri sloja sa ribom i 3 sloja sa ajvarom.

Završnu koru premazati majonezom.

Tortu ostaviti u frižideru do pred iznošenje na sto.

Korak 4

Bočne ivice torte premazati majonezom i dekorisati ih seckanim svežim spanaćem.

Gornju površinu torte dekorisati po želji. Ja sam koristila kavijar u dve boje.