Sastojci

Za 20 osoba

Za fil

1 glavica crnog luka

500 g pilećeg belog mesa

3 šargarepe

2-3 supene kašike ulja

začin po ukusu

1 prstohvat bibera

Za preliv

3 jajeta

150 ml jogurta

so po ukusu

Ostalo

500 g kora za pitu

400 g ajvara

50 ml ulja

150 ml kisele vode

Naši proizvodi

Priprema

Priprema fila

Crni luk iseći na kockice i prodinstati na ulju. Dodati mu mleveno belo meso i narendanu šargarepu. Pobiberiti i začiniti prema ukusu, naliti malo vode i dinstati dok sastojci ne odmeknu.

Filovanje

Kiselu vodu i ulje pomešati. Ovom smesom treba poprskati kore prilikom slaganja. Tepsiju podmazati i na nju staviti 2-3 kore. Preko kora rasporediti trećinu fila od mesa.

Filovanje

Prekriti narednom korom koju treba poprskati mešavinom ulja i vode. Staviti narednu koru koju treba premazati sa 3-4 kašike ajvara.

Prelivanje

Postupak ponoviti još dva puta dok se ne utroši sav materijal. Odgore staviti 2-3 kore. Umutiti jaja, jogurt, so i prašak za pecivo. Pitu iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom.

Pečenje

Pitu peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

Serviranje

Vruću pitu prekriti krpom i ostaviti da se prohladi, pa iseći na kocke.