Crni luk iseći na kockice i prodinstati na ulju. Dodati mu mleveno belo meso i narendanu šargarepu. Pobiberiti i začiniti prema ukusu, naliti malo vode i dinstati dok sastojci ne odmeknu.
Filovanje
Kiselu vodu i ulje pomešati. Ovom smesom treba poprskati kore prilikom slaganja. Tepsiju podmazati i na nju staviti 2-3 kore. Preko kora rasporediti trećinu fila od mesa.
Filovanje
Prekriti narednom korom koju treba poprskati mešavinom ulja i vode. Staviti narednu koru koju treba premazati sa 3-4 kašike ajvara.
Prelivanje
Postupak ponoviti još dva puta dok se ne utroši sav materijal. Odgore staviti 2-3 kore. Umutiti jaja, jogurt, so i prašak za pecivo. Pitu iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom.
Pečenje
Pitu peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
Serviranje
Vruću pitu prekriti krpom i ostaviti da se prohladi, pa iseći na kocke.
Sastojci
Za 20 osoba
1 glavica crnog luka
500 g pilećeg belog mesa
3 šargarepe
2-3 supene kašike ulja
začin po ukusu
1 prstohvat bibera
3 jajeta
150 ml jogurta
so po ukusu
1/2 Dr. Oetker Prašak za pecivo
500 g kora za pitu
400 g ajvara
50 ml ulja
150 ml kisele vode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema fila
Crni luk iseći na kockice i prodinstati na ulju. Dodati mu mleveno belo meso i narendanu šargarepu. Pobiberiti i začiniti prema ukusu, naliti malo vode i dinstati dok sastojci ne odmeknu.
Filovanje
Kiselu vodu i ulje pomešati. Ovom smesom treba poprskati kore prilikom slaganja. Tepsiju podmazati i na nju staviti 2-3 kore. Preko kora rasporediti trećinu fila od mesa.
Filovanje
Prekriti narednom korom koju treba poprskati mešavinom ulja i vode. Staviti narednu koru koju treba premazati sa 3-4 kašike ajvara.
Prelivanje
Postupak ponoviti još dva puta dok se ne utroši sav materijal. Odgore staviti 2-3 kore. Umutiti jaja, jogurt, so i prašak za pecivo. Pitu iseći na kocke i preliti pripremljenim prelivom.
Pečenje
Pitu peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
Serviranje
Vruću pitu prekriti krpom i ostaviti da se prohladi, pa iseći na kocke.
Tagovi