Višnje sipati u šerpu, dodati šećer i vanil šećer, staviti na laganu vatru da se kuva, kada provri, ostaviti da vri 10 minuta, gustin razmutiti sa vodom, dodati u višnje, uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se fil ohladi.
Šlag umutiti sa kiselom vodom ili mlekom. Da bude čvrst.
Pripremiti kore, voćni Fil, šlag, sok od višanja i crnu čokoladu.
Drugi korak
Prvu koru natopiti sa sokom od višanja, pa staviti prvo fil od višanja, pa šlag,preko drugu koru, takođe natopiti sa sokom od višanja, pa fil od višanja, pa šlag, zatim treću koru i nju natopiti sa sokom, namazati ostatak fila od višanja. Sa ostatkom šlaga premazati celu pitu i uz pomoć šprica ukrasiti tortu. Ukrasiti sa rendanom crnom čokoladom.
Recept za nagradni konkurs: Mesec čokoladnih čarolija
Sastojci
Za 10 osoba
pakovanje tamnih kora za tortu
500 gr C Šlag classic
1 l soka od višanja
700 gr visanja
200 gr šećera
1 C Vanilin šećer
150 gr Dr. Oetker Gustin
7 dcl vode
od prilike voda ili mleko za mucenje slaga
100 gr crne čokolade
Naši proizvodi
Priprema
Prvi korak
Višnje sipati u šerpu, dodati šećer i vanil šećer, staviti na laganu vatru da se kuva, kada provri, ostaviti da vri 10 minuta, gustin razmutiti sa vodom, dodati u višnje, uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se fil ohladi.
Šlag umutiti sa kiselom vodom ili mlekom. Da bude čvrst.
Pripremiti kore, voćni Fil, šlag, sok od višanja i crnu čokoladu.
Drugi korak
Prvu koru natopiti sa sokom od višanja, pa staviti prvo fil od višanja, pa šlag,preko drugu koru, takođe natopiti sa sokom od višanja, pa fil od višanja, pa šlag, zatim treću koru i nju natopiti sa sokom, namazati ostatak fila od višanja. Sa ostatkom šlaga premazati celu pitu i uz pomoć šprica ukrasiti tortu. Ukrasiti sa rendanom crnom čokoladom.
Tagovi