Recept za nagradni konkurs: Mesec čokoladnih čarolija

Sastojci

Za 10 osoba

Potrebno je:

pakovanje tamnih kora za tortu

1 l soka od višanja

700 gr visanja

200 gr šećera

7 dcl vode

od prilike voda ili mleko za mucenje slaga

100 gr crne čokolade

Naši proizvodi

Priprema

Prvi korak

Višnje sipati u šerpu, dodati šećer i vanil šećer, staviti na laganu vatru da se kuva, kada provri, ostaviti da vri 10 minuta, gustin razmutiti sa vodom, dodati u višnje, uz konstantno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti da se fil ohladi.

Šlag umutiti sa kiselom vodom ili mlekom. Da bude čvrst.

Pripremiti kore, voćni Fil, šlag, sok od višanja i crnu čokoladu.

Drugi korak

Prvu koru natopiti sa sokom od višanja, pa staviti prvo fil od višanja, pa šlag,preko drugu koru, takođe natopiti sa sokom od višanja, pa fil od višanja, pa šlag, zatim treću koru i nju natopiti sa sokom, namazati ostatak fila od višanja. Sa ostatkom šlaga premazati celu pitu i uz pomoć šprica ukrasiti tortu. Ukrasiti sa rendanom crnom čokoladom.