Recept za nagradni konkurs: Mesec čokoladnih čarolija

Sastojci

Za 20 osoba

POTREBNI SASTOJCI ZA TESTO

3 dl Mleko

2 supena kašika Šećer

2 prstohvat/a So

1 dl Ulje

2 komad/a Jaje

700 g Brašno

SASTOJCI ZA FIL

400 g Mleveni rogač

200 g Šećer

3 dl Mleko

Naši proizvodi

Priprema

PRIPREMA TESTA

Kvasac razmutiti u mlakom mleku.

Ostaviti da malo nadođe.

Kvasac sipati u dublju posudu i dodati preostale navedene sastojke.

Zamesiti glatko testo.

Prekriti sa prozirnom folijom i ostaviti na toplom mestu oko sat vremena.

PRIPREMA FILA

Rogač pomešati sa šećerom i vanilin šećerom.

Preliti sa vrelim mlekom.

Dodati narendanu čokoladu i promešati.

PRIPREMA ŠTRUDLE

Testo podeliti na dva dela.

Jedan deo razvući oklagijom na debljinu oko 5 mm i premazati sa polovinom pripremljenog fila.

Testo uviti u rolat.

Isto uraditi sa drugim delom testa.

Rolate staviti u podmazan pleh i ostaviti da stoje oko sat vremena da bi naraslo testo.

PEČENJE

Štrudlu premazati sa umućenim jajetom pomešanim sa malo ulja.

Štrudlu peći na 180 stepeni 45 minuta.