Meso začinite po ukusu. Zatim napravite približno jednake loptice. Svaku od loptica stavite na poklopac od recimo pavlake i pritisnite. Dobićete identične pljeskavice.
Slaninu sitno iseckajte, a sir narendajte.
Na svaku pljeskavicu stavite po malo sira i slanine. Najbolje da stavite na jednu stranu i da preklopite i zalepite krajeve prstima, kao kad pravite pancerote.
Pecite otprilike desetak minuta, ali na slabijoj vatri da bi se ispeklo unutra.
Poslužite uz neku salatu, kajmak i domaće lepinje. Preko svake pljeskavice možete dodati još malo sira kao dekoraciju.
Sastojci
Za 2 osoba
400 g junećeg mesa (mleveno)
75-100g slanine
50 g trapist sira
malo soli/vegete
malo bibera
Priprema
Priprema
Meso začinite po ukusu. Zatim napravite približno jednake loptice. Svaku od loptica stavite na poklopac od recimo pavlake i pritisnite. Dobićete identične pljeskavice.
Slaninu sitno iseckajte, a sir narendajte.
Na svaku pljeskavicu stavite po malo sira i slanine. Najbolje da stavite na jednu stranu i da preklopite i zalepite krajeve prstima, kao kad pravite pancerote.
Pecite otprilike desetak minuta, ali na slabijoj vatri da bi se ispeklo unutra.
Poslužite uz neku salatu, kajmak i domaće lepinje. Preko svake pljeskavice možete dodati još malo sira kao dekoraciju.
Ovo je smesa za dve odrasle osobe.
Tagovi