Izdinstajte luk, narendane šargarepe i beli luk. Pirinač stavite da se kuva.
Kad se povrće izdinsta, dodajte meso, a pred kraj slaninu/pečenicu(sitno seckano). Začinite po vašem ukusu i doadjte peršun. Na samom kraju dodajte skuvani pirinač i isključite.
Paprike (ja uzmem uglavnom šarene, lepše izgleda) operite i očistite. Punite prethodno pripremljenom smesom i zatvarajte kolutima od paradajza.
Poređajte u pleh koji je prethodno nauljen, malo sipajte ulja po njima.
Kad je na pola pečeno prelijte paradajz sokom (Umesto zaprške) i vratite u rernu.
Treba otprilike 1,5-2 sata da se peče.
Poslužite uz pire krompir ili recimo pavlaku.
PS: ne morate koristiti i slaninu i pečenicu, može samo jedno od ta dva.
Sastojci
Za 5 osoba
500 g mešanog mlevenog mesa
150 g dimljene slanine i pečenice
2 šargarepe
4 supene kašike pirinča
1 veći crni luk
2,3 čena belog luka
po ukusu so/vegeta/biber
malo svežeg peršuna
10-12 paprika
2 paradajza
200 ml kuvanog paradajza
Priprema
Priprema
Izdinstajte luk, narendane šargarepe i beli luk. Pirinač stavite da se kuva.
Kad se povrće izdinsta, dodajte meso, a pred kraj slaninu/pečenicu(sitno seckano). Začinite po vašem ukusu i doadjte peršun. Na samom kraju dodajte skuvani pirinač i isključite.
Paprike (ja uzmem uglavnom šarene, lepše izgleda) operite i očistite. Punite prethodno pripremljenom smesom i zatvarajte kolutima od paradajza.
Poređajte u pleh koji je prethodno nauljen, malo sipajte ulja po njima.
Kad je na pola pečeno prelijte paradajz sokom (Umesto zaprške) i vratite u rernu.
Treba otprilike 1,5-2 sata da se peče.
Poslužite uz pire krompir ili recimo pavlaku.
PS: ne morate koristiti i slaninu i pečenicu, može samo jedno od ta dva.
Tagovi