Sastojci

Za 5 osoba

sastojci

500 g mešanog mlevenog mesa

150 g dimljene slanine i pečenice

2 šargarepe

4 supene kašike pirinča

1 veći crni luk

2,3 čena belog luka

po ukusu so/vegeta/biber

malo svežeg peršuna

10-12 paprika

2 paradajza

200 ml kuvanog paradajza

Priprema

Priprema

Izdinstajte luk, narendane šargarepe i beli luk. Pirinač stavite da se kuva.

Kad se povrće izdinsta, dodajte meso, a pred kraj slaninu/pečenicu(sitno seckano). Začinite po vašem ukusu i doadjte peršun. Na samom kraju dodajte skuvani pirinač i isključite.

Paprike (ja uzmem uglavnom šarene, lepše izgleda) operite i očistite. Punite prethodno pripremljenom smesom i zatvarajte kolutima od paradajza.

Poređajte u pleh koji je prethodno nauljen, malo sipajte ulja po njima.

Kad je na pola pečeno prelijte paradajz sokom (Umesto zaprške) i vratite u rernu.

Treba otprilike 1,5-2 sata da se peče.

Poslužite uz pire krompir ili recimo pavlaku.

PS: ne morate koristiti i slaninu i pečenicu, može samo jedno od ta dva.