Za 4 osoba
500 g kora za gibanicu
500 g sira
1 Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 dl ulja
5 jaja
1 kašika soli
2 dl kisele vode
Priprema
Kore za gibanicu isecite na trakice ili iscepkajte. Ulje, jaja, prašak za pecivo, so, kiselu i sir pomešajte u jednu činiju, pa dodajte kore.
Što se sira tiče, ja obično uzmem 100g fete ili sjeničkog sira, i 400g grama sitnog sira.
Izmešajte sve da bude fino vazdušasto.
Ukoliko volite, možete dodati u jedan deo blitvu ili spanać oko 100g, u drugi recimo šunku i slično.
Stavite smesu u kalupe za mafine, ja obično pospem susamom ili mlevenim lanom.
Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta.
Sastojci
Za 4 osoba
500 g kora za gibanicu
500 g sira
1 Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 dl ulja
5 jaja
1 kašika soli
2 dl kisele vode
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Kore za gibanicu isecite na trakice ili iscepkajte. Ulje, jaja, prašak za pecivo, so, kiselu i sir pomešajte u jednu činiju, pa dodajte kore.
Što se sira tiče, ja obično uzmem 100g fete ili sjeničkog sira, i 400g grama sitnog sira.
Izmešajte sve da bude fino vazdušasto.
Ukoliko volite, možete dodati u jedan deo blitvu ili spanać oko 100g, u drugi recimo šunku i slično.
Stavite smesu u kalupe za mafine, ja obično pospem susamom ili mlevenim lanom.
Pecite na 180 stepeni 25-30 minuta.
Tagovi