Za 4 osoba
1 pakovanje tortilja (male)
500 g pilećeg belog mesa
300 g trapist sira
malo vegeta/biber/ tucana paprika
malo maslinovog ulja
Priprema
Tortilju isecite na 4 dela, kao picu kad sečete.
Piletinu izlupajte, začinite i isecite na trakice u veličini tortilja.
Trapist možete da narendate ili da iseckate tako da vam stane u tortilju.
Filujte svaku tortiljicu piletinom/trapistom i urolajte.
Ja ih sve stavljam na drveni štapić za ražnjiće i tako ređam u pleh, ali možete i na čačkalice.
Premažite ih maslinovim uljem i pecite 10, 15 min na 180 stepeni, pred kraj uključite opciju duvanja kako bi bilo hrskavo.
Ovako napravljene takose možete peći i u fritezi, no ja ne volim da bude premasno, pa je rerna bolja opcija.
Takose služite uz razne soseve, recepte za neke od njih možete pronaći na mom profilu.
Sastojci
Za 4 osoba
1 pakovanje tortilja (male)
500 g pilećeg belog mesa
300 g trapist sira
malo vegeta/biber/ tucana paprika
malo maslinovog ulja
Priprema
Priprema
Tortilju isecite na 4 dela, kao picu kad sečete.
Piletinu izlupajte, začinite i isecite na trakice u veličini tortilja.
Trapist možete da narendate ili da iseckate tako da vam stane u tortilju.
Filujte svaku tortiljicu piletinom/trapistom i urolajte.
Ja ih sve stavljam na drveni štapić za ražnjiće i tako ređam u pleh, ali možete i na čačkalice.
Premažite ih maslinovim uljem i pecite 10, 15 min na 180 stepeni, pred kraj uključite opciju duvanja kako bi bilo hrskavo.
Ovako napravljene takose možete peći i u fritezi, no ja ne volim da bude premasno, pa je rerna bolja opcija.
Takose služite uz razne soseve, recepte za neke od njih možete pronaći na mom profilu.
Tagovi