Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

1 pakovanje tortilja (male)

500 g pilećeg belog mesa

300 g trapist sira

malo vegeta/biber/ tucana paprika

malo maslinovog ulja

Priprema

Priprema

Tortilju isecite na 4 dela, kao picu kad sečete.

Piletinu izlupajte, začinite i isecite na trakice u veličini tortilja.

Trapist možete da narendate ili da iseckate tako da vam stane u tortilju.

Filujte svaku tortiljicu piletinom/trapistom i urolajte.

Ja ih sve stavljam na drveni štapić za ražnjiće i tako ređam u pleh, ali možete i na čačkalice.

Premažite ih maslinovim uljem i pecite 10, 15 min na 180 stepeni, pred kraj uključite opciju duvanja kako bi bilo hrskavo.

Ovako napravljene takose možete peći i u fritezi, no ja ne volim da bude premasno, pa je rerna bolja opcija.

Takose služite uz razne soseve, recepte za neke od njih možete pronaći na mom profilu.