Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 10 osoba

Potrebno za koru

4 komad/a jaja

100 ml ulja

1 kafena kašičica soli

12 supena kašika brasna

2 dl Jogurt

1 veca sangarepa

Fil

3-4 supena kašika pavlake

200 g sira po izboru

100 g seckane sunke

1 komad/a kuvano jaje

0 malo soli po ukusu

I jos

200 g kackavalja

180 g pavlake za premazivanje

0 za dekoraciju masline ili kiseli krastavcici

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Šargarepu narendajte i umutite zajedno sa svim ostalim sastojcima za koru. Izlijte u nauljen pleh i pecite u već zagrejanoj rerni na 200 C oko 15-20 minuta.Kada se kora ohladi modlicom za kolače ili čašom vadite krugove.

Fil napravite tako što ćete izmešati 200 gr sira i 3-4 kašike pavlake. Posolite po potrebi. Dodajte zatim sitno iseckanu šunku, narendajte jedno tvrdo kuvano jaje. Rukama izmrvite ostatak kore i dodajte u fil. Sve lepo promešajte pa filujte ruske kape. Okolo ih premažite pavlakom, pa ih uvaljajte u rendani kačkavalj.Odozgo ih premažite Dijamant majonezom ili pavlakom po ukusu i ukrasite po želji. Ja sam ih ukrasila krastavcicima.