Šargarepu narendajte i umutite zajedno sa svim ostalim sastojcima za koru. Izlijte u nauljen pleh i pecite u već zagrejanoj rerni na 200 C oko 15-20 minuta.Kada se kora ohladi modlicom za kolače ili čašom vadite krugove.
Fil napravite tako što ćete izmešati 200 gr sira i 3-4 kašike pavlake. Posolite po potrebi. Dodajte zatim sitno iseckanu šunku, narendajte jedno tvrdo kuvano jaje. Rukama izmrvite ostatak kore i dodajte u fil. Sve lepo promešajte pa filujte ruske kape. Okolo ih premažite pavlakom, pa ih uvaljajte u rendani kačkavalj.Odozgo ih premažite Dijamant majonezom ili pavlakom po ukusu i ukrasite po želji. Ja sam ih ukrasila krastavcicima.
Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov
Sastojci
Za 10 osoba
4 komad/a jaja
100 ml ulja
1 kafena kašičica soli
12 supena kašika brasna
2 dl Jogurt
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 veca sangarepa
3-4 supena kašika pavlake
200 g sira po izboru
100 g seckane sunke
1 komad/a kuvano jaje
0 malo soli po ukusu
200 g kackavalja
180 g pavlake za premazivanje
0 za dekoraciju masline ili kiseli krastavcici
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Šargarepu narendajte i umutite zajedno sa svim ostalim sastojcima za koru. Izlijte u nauljen pleh i pecite u već zagrejanoj rerni na 200 C oko 15-20 minuta.Kada se kora ohladi modlicom za kolače ili čašom vadite krugove.
Fil napravite tako što ćete izmešati 200 gr sira i 3-4 kašike pavlake. Posolite po potrebi. Dodajte zatim sitno iseckanu šunku, narendajte jedno tvrdo kuvano jaje. Rukama izmrvite ostatak kore i dodajte u fil. Sve lepo promešajte pa filujte ruske kape. Okolo ih premažite pavlakom, pa ih uvaljajte u rendani kačkavalj.Odozgo ih premažite Dijamant majonezom ili pavlakom po ukusu i ukrasite po želji. Ja sam ih ukrasila krastavcicima.
Tagovi