Recept za nagradni konkurs: Slatka ljubav i još slađi pokloni

Sastojci

Za 8 osoba

Kore:

400 g Plazma keksa

1 čaša soka od pomorandže

Fil 1:

50 g putera

2 supena kašika C Šećer u prahu 250g

300 ml mleka

Fil 2:

300 g smrznutih malina

150 g šećera

1 supena kašika C Čvrstin

Fil3:

500 ml slatke pavlake

2 supena kašika C Šećer u prahu 250g

5 supena kašika mleka

Dekoracija:

2 šake Plazmamix sa malinom i čokoladom

još malo slatke pavlake

po izboru komada čokoladnih bombona u obliku srca

2 supena kašika seckanih suvih brusnica

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

U kalup poređati plazme po dnu i obodu. Svaki keksić prethodno navlažiti u soku od pomorandže.

Umutiti Dr. Oetker fil sa ukusom čokolade u svemu prema uputstvu na pakovanju, uz dodatak razmekšanog putera umućenog sa prah šećerom.

Korak 2

Sipati fil od čokolade preko keksa. kalup staviti u frižider, da se stegne fil.

Za to vreme skuvati maline sa šećerom i gustinom i ostaviti da se prohlade.

Korak 3

Izvaditi kalup iz frižidera i preko čokoladnog fila složiti sloj od plazmi navlaženih u soku od pomoradže..

Korak 4

Preko plazme naneti sloj od malina i vratiti tortu u frižider.

Korak 5

Umutiti hladnu slatku pavlaku sa dodatkom malo mleka i prah šećera.

Izvaditi tortu iz frižidera i premazati pavlakom do vrha kalupa.

Opet vratiti u frižider na oko sat vremena.

Korak 6

Dobro rashlađenu tortu dekorisati po ukusu. Najjednostavnije je posuti po vrhu malo iseckanih brusnica i šaku PlazmaMix mešavine sa malinom i čokoladom. Ivice ukrasiti ostatkom umućene pavlake.

Moj kalup je od 20cm, ali količina sva tri fila je dovoljna i za veći okrugli kalup, jer mi je od svih filova dosta preostalo.

Probajte, sigurno će vam se svideti!