U kalup poređati plazme po dnu i obodu. Svaki keksić prethodno navlažiti u soku od pomorandže.
Umutiti Dr. Oetker fil sa ukusom čokolade u svemu prema uputstvu na pakovanju, uz dodatak razmekšanog putera umućenog sa prah šećerom.
Korak 2
Sipati fil od čokolade preko keksa. kalup staviti u frižider, da se stegne fil.
Za to vreme skuvati maline sa šećerom i gustinom i ostaviti da se prohlade.
Korak 3
Izvaditi kalup iz frižidera i preko čokoladnog fila složiti sloj od plazmi navlaženih u soku od pomoradže..
Korak 4
Preko plazme naneti sloj od malina i vratiti tortu u frižider.
Korak 5
Umutiti hladnu slatku pavlaku sa dodatkom malo mleka i prah šećera.
Izvaditi tortu iz frižidera i premazati pavlakom do vrha kalupa.
Opet vratiti u frižider na oko sat vremena.
Korak 6
Dobro rashlađenu tortu dekorisati po ukusu. Najjednostavnije je posuti po vrhu malo iseckanih brusnica i šaku PlazmaMix mešavine sa malinom i čokoladom. Ivice ukrasiti ostatkom umućene pavlake.
Moj kalup je od 20cm, ali količina sva tri fila je dovoljna i za veći okrugli kalup, jer mi je od svih filova dosta preostalo.
Recept za nagradni konkurs: Slatka ljubav i još slađi pokloni
Sastojci
Za 8 osoba
400 g Plazma keksa
1 čaša soka od pomorandže
1 pakovanje/a Dr. Oetker Fil za tortu sa ukusom čokolade
50 g putera
2 supena kašika C Šećer u prahu 250g
300 ml mleka
300 g smrznutih malina
150 g šećera
1 supena kašika C Čvrstin
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
500 ml slatke pavlake
2 supena kašika C Šećer u prahu 250g
5 supena kašika mleka
2 šake Plazmamix sa malinom i čokoladom
još malo slatke pavlake
po izboru komada čokoladnih bombona u obliku srca
2 supena kašika seckanih suvih brusnica
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
U kalup poređati plazme po dnu i obodu. Svaki keksić prethodno navlažiti u soku od pomorandže.
Umutiti Dr. Oetker fil sa ukusom čokolade u svemu prema uputstvu na pakovanju, uz dodatak razmekšanog putera umućenog sa prah šećerom.
Korak 2
Sipati fil od čokolade preko keksa. kalup staviti u frižider, da se stegne fil.
Za to vreme skuvati maline sa šećerom i gustinom i ostaviti da se prohlade.
Korak 3
Izvaditi kalup iz frižidera i preko čokoladnog fila složiti sloj od plazmi navlaženih u soku od pomoradže..
Korak 4
Preko plazme naneti sloj od malina i vratiti tortu u frižider.
Korak 5
Umutiti hladnu slatku pavlaku sa dodatkom malo mleka i prah šećera.
Izvaditi tortu iz frižidera i premazati pavlakom do vrha kalupa.
Opet vratiti u frižider na oko sat vremena.
Korak 6
Dobro rashlađenu tortu dekorisati po ukusu. Najjednostavnije je posuti po vrhu malo iseckanih brusnica i šaku PlazmaMix mešavine sa malinom i čokoladom. Ivice ukrasiti ostatkom umućene pavlake.
Moj kalup je od 20cm, ali količina sva tri fila je dovoljna i za veći okrugli kalup, jer mi je od svih filova dosta preostalo.
Probajte, sigurno će vam se svideti!
Tagovi