Sastojci

Za 10 osoba

Testo:

200 ml Mleka

160 ml Ulja

1 komad/a Jaje

1 komad/a Žumanca

1 kafena kašičica šećera

2 kafena kašičica Soli

600 g Brašno T-400

Nadev:

150 g Sira

1 komad/a Jaje

Za posipanje:

Po želji Susam ili lan

Naši proizvodi

Priprema

Priprema:

U 250 ml mlakog mleka razmutiti kesicu kvasca, kašičicu šećera i kašičicu brašna i ostaviti desetak minuta da kvasac proradi. Zatim dodati jedno celo jaje i jedno žumance, 160 ml ulja. Postepeno sipati brašno i dve kašičice soli. Umesiti glatko testo i ostaviti nekih 45 minuta da nadođe.

Sir izgnječiti i pomešati sa jajetom.

Razmesiti testo i podeliti na dva dela. Oba dela razviti i oblikovati kiflice i filovati ih pripremljenom smesom. Premazati preostalim belancem i posuti susamom ili lanom.

Peći na 220 stepeni.

Prijatno ♥️