U 250 ml mlakog mleka razmutiti kesicu kvasca, kašičicu šećera i kašičicu brašna i ostaviti desetak minuta da kvasac proradi. Zatim dodati jedno celo jaje i jedno žumance, 160 ml ulja. Postepeno sipati brašno i dve kašičice soli. Umesiti glatko testo i ostaviti nekih 45 minuta da nadođe.
Sir izgnječiti i pomešati sa jajetom.
Razmesiti testo i podeliti na dva dela. Oba dela razviti i oblikovati kiflice i filovati ih pripremljenom smesom. Premazati preostalim belancem i posuti susamom ili lanom.
Sastojci
Za 10 osoba
200 ml Mleka
160 ml Ulja
1 komad/a Jaje
1 komad/a Žumanca
1 kafena kašičica šećera
2 kafena kašičica Soli
600 g Brašno T-400
1 komad/a C Suvi kvasac 10g
150 g Sira
1 komad/a Jaje
Po želji Susam ili lan
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U 250 ml mlakog mleka razmutiti kesicu kvasca, kašičicu šećera i kašičicu brašna i ostaviti desetak minuta da kvasac proradi. Zatim dodati jedno celo jaje i jedno žumance, 160 ml ulja. Postepeno sipati brašno i dve kašičice soli. Umesiti glatko testo i ostaviti nekih 45 minuta da nadođe.
Sir izgnječiti i pomešati sa jajetom.
Razmesiti testo i podeliti na dva dela. Oba dela razviti i oblikovati kiflice i filovati ih pripremljenom smesom. Premazati preostalim belancem i posuti susamom ili lanom.
Peći na 220 stepeni.
Prijatno ♥️