Recept za nagradni konkurs: Slatka ljubav i još slađi pokloni
Sastojci
Za 5 osoba
Jelo
1 kg
Mesano meso
1 kesica/e
Smesa za cufte
2 supena kašika
Secer
500 g
Kecap blagi
3 l
Rosa voda
1 kg
Krompir
2 kafena kašičica
So
250 ml
Mleko
Priprema
Pripremiti cufte
Umesati mleveno meso i smesu za cufte dok se ne sjedini.
Oblikovanje cufti
Napraviti kuglice od smese iz prethodnog koraka i ostaviti da se ohlade oko pola sata.
Kuvanje
Usuti 3l Rosa vode i dodati dve kasicice soli. Kada voda prokljuca spustati cuftice u kljucalu vodu i kuvati dok se kolicina vode ne prepolovi.
Kecap kao dodatak
Dodati kasicicu secera i blagog kecapa i nastaviti sa kuvanjem dok ne ispari voda tako da cufte tek izranjaju iz sosa a cuftice budu kuvane.
Krompir pire
Ocistiti krompir i kuvati ga uz dodavanje vode po potrebi.
Kuvani krompir izmiksirati, dodati soli i mleka i sjediniti.
Dekoracija
Usuti krompir pire i preliti mrezasti sablon kecapom preko, pokretima rukom levo-desno, uporedo i odozgo-nanize, pa ponoviti pokrete okretanjem tanjira pod pravim uglom, kao sto je prikazano na slici ispod.
Dekoracija
Dodati cufte u Rosi na prazan deo tanjira, pored krompir pirea.
Recept za nagradni konkurs: Slatka ljubav i još slađi pokloni
Sastojci
Za 5 osoba
1 kg Mesano meso
1 kesica/e Smesa za cufte
2 supena kašika Secer
500 g Kecap blagi
3 l Rosa voda
1 kg Krompir
2 kafena kašičica So
250 ml Mleko
Priprema
Pripremiti cufte
Umesati mleveno meso i smesu za cufte dok se ne sjedini.
Oblikovanje cufti
Napraviti kuglice od smese iz prethodnog koraka i ostaviti da se ohlade oko pola sata.
Kuvanje
Usuti 3l Rosa vode i dodati dve kasicice soli. Kada voda prokljuca spustati cuftice u kljucalu vodu i kuvati dok se kolicina vode ne prepolovi.
Kecap kao dodatak
Dodati kasicicu secera i blagog kecapa i nastaviti sa kuvanjem dok ne ispari voda tako da cufte tek izranjaju iz sosa a cuftice budu kuvane.
Krompir pire
Ocistiti krompir i kuvati ga uz dodavanje vode po potrebi.
Kuvani krompir izmiksirati, dodati soli i mleka i sjediniti.
Dekoracija
Usuti krompir pire i preliti mrezasti sablon kecapom preko, pokretima rukom levo-desno, uporedo i odozgo-nanize, pa ponoviti pokrete okretanjem tanjira pod pravim uglom, kao sto je prikazano na slici ispod.
Dekoracija
Dodati cufte u Rosi na prazan deo tanjira, pored krompir pirea.
Tagovi