Recept za nagradni konkurs: Slatka ljubav i još slađi pokloni

Sastojci

Za 5 osoba

Jelo

1 kg Mesano meso

1 kesica/e Smesa za cufte

2 supena kašika Secer

500 g Kecap blagi

3 l Rosa voda

1 kg Krompir

2 kafena kašičica So

250 ml Mleko

Priprema

Pripremiti cufte

Umesati mleveno meso i smesu za cufte dok se ne sjedini.

Oblikovanje cufti

Napraviti kuglice od smese iz prethodnog koraka i ostaviti da se ohlade oko pola sata.

Kuvanje

Usuti 3l Rosa vode i dodati dve kasicice soli. Kada voda prokljuca spustati cuftice u kljucalu vodu i kuvati dok se kolicina vode ne prepolovi.

Kecap kao dodatak

Dodati kasicicu secera i blagog kecapa i nastaviti sa kuvanjem dok ne ispari voda tako da cufte tek izranjaju iz sosa a cuftice budu kuvane.

Krompir pire

Ocistiti krompir i kuvati ga uz dodavanje vode po potrebi.

Kuvani krompir izmiksirati, dodati soli i mleka i sjediniti.

Dekoracija

Usuti krompir pire i preliti mrezasti sablon kecapom preko, pokretima rukom levo-desno, uporedo i odozgo-nanize, pa ponoviti pokrete okretanjem tanjira pod pravim uglom, kao sto je prikazano na slici ispod.

Dekoracija

Dodati cufte u Rosi na prazan deo tanjira, pored krompir pirea.