Dodati pola kafene kasicice karija, supenu kasiku zacina C, malo karija i umesati
Priprema piletine
Dva bataka sa karabatakom posoliti supenom kasikom zacina C dodati 4 kasike smese za pecenu piletinu, kafenu kasicicu karija i 1.5 kafenu kasicicu zacina kurkuma i umesati je.
Priprema pecenja
U ulju naredjati zacinjen krompir i preko rasporediti zacinjene batake sa karabatakom i staviti preko svakog bataka i svakog karabataka po 5g putera.
Pecenje
Poklopiti i staviti da se pece na najjacoj vatri oko 30 minuta.
Lagano susenje suvisne masnoce
Otkopiti i peci jos 5 do 10 minuta da meso dobije boju i oslobodi se suvesne masnoce.
Serviranje
Opciono je ukoliko volite sladunjav ukus na tanjir servirati jelo uz soja sos.
Sastojci
Za 4 osoba
2 komad/a Pileci batak sa karbatakom
4 supena kašika Smesa za pecenu piletinu
2 supena kašika C zacin
2 kafena kašičica Kari
2 kafena kašičica Kurkuma
1 kg Krompir
2 ml Soja sos
50 ml Ulje
20 g Puter
Priprema
Priprema krompira
Ocistiti krompir i iseci na krupnije komade.
Dodati pola kafene kasicice karija, supenu kasiku zacina C, malo karija i umesati
Priprema piletine
Dva bataka sa karabatakom posoliti supenom kasikom zacina C dodati 4 kasike smese za pecenu piletinu, kafenu kasicicu karija i 1.5 kafenu kasicicu zacina kurkuma i umesati je.
Priprema pecenja
U ulju naredjati zacinjen krompir i preko rasporediti zacinjene batake sa karabatakom i staviti preko svakog bataka i svakog karabataka po 5g putera.
Pecenje
Poklopiti i staviti da se pece na najjacoj vatri oko 30 minuta.
Lagano susenje suvisne masnoce
Otkopiti i peci jos 5 do 10 minuta da meso dobije boju i oslobodi se suvesne masnoce.
Serviranje
Opciono je ukoliko volite sladunjav ukus na tanjir servirati jelo uz soja sos.
Tagovi