Sastojci

Za 4 osoba

Jelo

2 komad/a Pileci batak sa karbatakom

4 supena kašika Smesa za pecenu piletinu

2 supena kašika C zacin

2 kafena kašičica Kari

2 kafena kašičica Kurkuma

1 kg Krompir

2 ml Soja sos

50 ml Ulje

20 g Puter

Priprema

Priprema krompira

Ocistiti krompir i iseci na krupnije komade.

Dodati pola kafene kasicice karija, supenu kasiku zacina C, malo karija i umesati

Priprema piletine

Dva bataka sa karabatakom posoliti supenom kasikom zacina C dodati 4 kasike smese za pecenu piletinu, kafenu kasicicu karija i 1.5 kafenu kasicicu zacina kurkuma i umesati je.

Priprema pecenja

U ulju naredjati zacinjen krompir i preko rasporediti zacinjene batake sa karabatakom i staviti preko svakog bataka i svakog karabataka po 5g putera.

Pecenje

Poklopiti i staviti da se pece na najjacoj vatri oko 30 minuta.

Lagano susenje suvisne masnoce

Otkopiti i peci jos 5 do 10 minuta da meso dobije boju i oslobodi se suvesne masnoce.

Serviranje

Opciono je ukoliko volite sladunjav ukus na tanjir servirati jelo uz soja sos.