Recept za nagradni konkurs: Uskršnji izazov

Sastojci

Za 30 osoba

Potrebno

1 pakovanje/a Dr. Oetker Krem kore

Zuti fil

1 pakovanje/a Dr. Oetker Krem za Belu tortu

800 ml mleka

250 g margarina

160 g bele cokolade

7-10 supena kašika secera

Beli fil

1 kisela pavlaka

350 ml Kisela voda

100 g C Kokos

Naši proizvodi

Priprema

Priprema

Od 800 ml mleka odvojite jedan mali deo pa u činijicu istresite sadržaj kesice krema za belu tortu i prelijte sa malo mleka. Promešajte. U ostatak mleka dodajte šećer i stavite na vatru da mleko proključa. Mešajte kako bi se šećer otopio. Kada mleko proključa smanjite temperaturu pa postepeno uz mešanje dodajte smesu koju ste pripremili sa mlekom i kremom za torte. Ukuvajte kao što biste ukuvali najobičniji puding. Mešajte još 1-2 dok se smesa lepo ne zgusne o a nakon toga smanjite temperaturu i dodajte naseckan margarin. Promešajte kako bi se margarin otopio pa dodajte i belu čokoladu. U smesu dodajte oko 120 gr bele čokolade a ostatak ostavite z adekoraciju. Takože mešajte kako bi se otopila a zatim sklonite sa ringle i ostavite da se malo prohladi. Za to vreme možete pripremiti i beli fil.Umutite šlag sa kiselom vodom i u njega dodajte kokosovo brašno.

Ređajte najpre koru pa je premažite najpre žutim pa belim filom i ponavljajte postupak dok ne potrošite sav materijal. Poslednju koru premažite belim filom i pospite narendanom belom čokoladom. Nakon toga je ostavite u frižider da odstoji nekoliko sati a najbolje bi bilo da prenoći kako bi kore lepo omekšale.