Potopiti kvasac u mlakom mleku sa dodatkom šećera . Kada kvasac nadođe sipati ga u prosejano brašno i dodati jaja , puter i kesicu vanile.
Zamesiti testo i ostaviti ga da narasta oko 2 sata.
Naraslo testo premesiti , oklagijom ga rastanjiti i premazati razmekšalim puterom. Preklopiti ga na tri dela u jednom smeru, pa opet na tri dela u drugom smeru.
Korak 2
Kada malo odstoji ( 10ak minuta), iseći ga na željeni broj mafina. Od ove količine testa može da bude 12 komada.
Svaki isečeni komad rastanjiti oklagijom , premazati otopljenim puterom i zarolati. Po dužini preseći na dva dela i oformiti pužiće
Korak 2
Stavljati po dva pužića jedan na drugi , pa u pleh za mafine
Korak 4
Ostaviti da narastaju dok se rerna ne zagreje na 180 stepeni. Peći ih oko 30 minuta.
Pečene mafine posuti prah šećerom pomešanim sa vanilom,
Ukoliko više volite filovane džemom , u donji pužić može da se doda po kašičica.
Recept za nagradni konkurs: Slatka ljubav i još slađi pokloni
Sastojci
Za 12 osoba
400 g brašna
1 kesica/e Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
150 ml Mleko
50 ml vode
50 g šećera
2 komad/a Jaja
50 g otopljenog putera
1 prstohvat/a So
100 g putera za premazivanje
za posipanje 50 g C Šećer u prahu 250g
2 kesica/e C Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Potopiti kvasac u mlakom mleku sa dodatkom šećera . Kada kvasac nadođe sipati ga u prosejano brašno i dodati jaja , puter i kesicu vanile.
Zamesiti testo i ostaviti ga da narasta oko 2 sata.
Naraslo testo premesiti , oklagijom ga rastanjiti i premazati razmekšalim puterom. Preklopiti ga na tri dela u jednom smeru, pa opet na tri dela u drugom smeru.
Korak 2
Kada malo odstoji ( 10ak minuta), iseći ga na željeni broj mafina. Od ove količine testa može da bude 12 komada.
Svaki isečeni komad rastanjiti oklagijom , premazati otopljenim puterom i zarolati. Po dužini preseći na dva dela i oformiti pužiće
Korak 2
Stavljati po dva pužića jedan na drugi , pa u pleh za mafine
Korak 4
Ostaviti da narastaju dok se rerna ne zagreje na 180 stepeni. Peći ih oko 30 minuta.
Pečene mafine posuti prah šećerom pomešanim sa vanilom,
Ukoliko više volite filovane džemom , u donji pužić može da se doda po kašičica.
Prijatno!
Tagovi