Za 26 osoba
6 Kom Jaja
200 g Secer
200 ml Mleko
100 Ml Ulja
300 Gr Brasno
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
500 ml Mleko
3 Kasike Dr. Oetker Gustin
100 g Secer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g Margarin
500 ml Mleka
4 Kasike Dr. Oetker Gustin
100 g Cokolade
200 g Secer(karamelizovati)
2 Kasike Dr. Oetker Gustin
300 ml Mleko
200 g Mleveni orasi
200 g Mleveni lesnici
250 ml Mleko
100 g C Kokos
80 g C Šećer u prahu 250g
1 Kasika Dr. Oetker Gustin
20o g Nutela
100 g Slatka pavlaka
150 g Bela čokolada
300 g Jagoda(blendiranih)
250 g Keksa
200 Ml Mleka
4 Kasike Secer
Priprema/
Priprema:KORE (10 tankih korica, peku se u kalupu 26 cm)
1. Umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne pobeli.
2. Dodati mleko, ulje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo.
3. Podeliti smesu na 10 delova i svaku koru peći u podmazanom kalupu na 180°C oko 5-7 minuta.
FILOVI (10 različitih filova, svaki se deli na dva dela da bi ih bilo 20)
Vanila fil-Skuvati gust krem i dodati puter kada se prohladi.
Cokoladni fil-Skuvati krem, dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
Karamel fil-Uliti mleko u karamel i kuvati dok se ne rastopi, zatim dodati gustin.
Fil sa orasima-Kuvati dok se ne zgusne
Fil sa lesnicima-Kao fil sa orasima, samo se orasi zamene pečenim i mlevenim lešnicima.
Fil sa kokosom-Kuvati dok se ne zgusne.
Nutela fil-Nutelu pomešati sa umućenim slatkim pavlakom.
Fil od bele cokolade-Skuvati i dodati čokoladu da se rastopi.
Vocni fil-Skuvati dok ne postane gust.
Fil sa keksom-Pomešati i ostaviti da se stegne.
Svaki fil podeliti na dva dela i ređati redom između kora. Na kraju tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji!
Ovo je bogata i zahtevna torta, ali rezultat je fantastičan!
Recept za nagradni konkurs: Slatka ljubav i još slađi pokloni
Sastojci
Za 26 osoba
6 Kom Jaja
200 g Secer
200 ml Mleko
100 Ml Ulja
300 Gr Brasno
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
500 ml Mleko
3 Kasike Dr. Oetker Gustin
100 g Secer
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
100 g Margarin
500 ml Mleka
4 Kasike Dr. Oetker Gustin
100 g Secer
100 g Cokolade
200 g Secer(karamelizovati)
500 ml Mleka
2 Kasike Dr. Oetker Gustin
100 g Margarin
300 ml Mleko
100 g Secer
200 g Mleveni orasi
200 g Mleveni lesnici
300 ml Mleko
100 g Secer
250 ml Mleko
100 g C Kokos
80 g C Šećer u prahu 250g
1 Kasika Dr. Oetker Gustin
20o g Nutela
100 g Slatka pavlaka
500 ml Mleka
2 Kasike Dr. Oetker Gustin
150 g Bela čokolada
300 g Jagoda(blendiranih)
100 g Secer
2 Kasike Dr. Oetker Gustin
250 g Keksa
200 Ml Mleka
4 Kasike Secer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema/
Priprema:KORE (10 tankih korica, peku se u kalupu 26 cm)
1. Umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne pobeli.
2. Dodati mleko, ulje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo.
3. Podeliti smesu na 10 delova i svaku koru peći u podmazanom kalupu na 180°C oko 5-7 minuta.
FILOVI (10 različitih filova, svaki se deli na dva dela da bi ih bilo 20)
Vanila fil-Skuvati gust krem i dodati puter kada se prohladi.
Cokoladni fil-Skuvati krem, dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi.
Karamel fil-Uliti mleko u karamel i kuvati dok se ne rastopi, zatim dodati gustin.
Fil sa orasima-Kuvati dok se ne zgusne
Fil sa lesnicima-Kao fil sa orasima, samo se orasi zamene pečenim i mlevenim lešnicima.
Fil sa kokosom-Kuvati dok se ne zgusne.
Nutela fil-Nutelu pomešati sa umućenim slatkim pavlakom.
Fil od bele cokolade-Skuvati i dodati čokoladu da se rastopi.
Vocni fil-Skuvati dok ne postane gust.
Fil sa keksom-Pomešati i ostaviti da se stegne.
Svaki fil podeliti na dva dela i ređati redom između kora. Na kraju tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji!
Ovo je bogata i zahtevna torta, ali rezultat je fantastičan!
Tagovi