Recept za nagradni konkurs: Slatka ljubav i još slađi pokloni

Sastojci

Za 26 osoba

Potrebno/

6 Kom Jaja

200 g Secer

200 ml Mleko

100 Ml Ulja

300 Gr Brasno

Vanila fil

500 ml Mleko

100 g Secer

100 g Margarin

Cokoladni fil

500 ml Mleka

100 g Secer

100 g Cokolade

Karamel fil

200 g Secer(karamelizovati)

500 ml Mleka

100 g Margarin

Fil sa orasima

300 ml Mleko

100 g Secer

200 g Mleveni orasi

Fil sa lesnicima

200 g Mleveni lesnici

300 ml Mleko

100 g Secer

Fil sa kokosom

250 ml Mleko

100 g C Kokos

Nutela fil

20o g Nutela

100 g Slatka pavlaka

Fil od bele cokolade

500 ml Mleka

150 g Bela čokolada

Vocni fil

300 g Jagoda(blendiranih)

100 g Secer

Fil sa keksom

250 g Keksa

200 Ml Mleka

4 Kasike Secer

Naši proizvodi

Priprema

Priprema/

Priprema:KORE (10 tankih korica, peku se u kalupu 26 cm)

1. Umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne pobeli.

2. Dodati mleko, ulje i na kraju prosejano brašno sa praškom za pecivo.

3. Podeliti smesu na 10 delova i svaku koru peći u podmazanom kalupu na 180°C oko 5-7 minuta.

FILOVI (10 različitih filova, svaki se deli na dva dela da bi ih bilo 20)

Vanila fil-Skuvati gust krem i dodati puter kada se prohladi.

Cokoladni fil-Skuvati krem, dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi.

Karamel fil-Uliti mleko u karamel i kuvati dok se ne rastopi, zatim dodati gustin.

Fil sa orasima-Kuvati dok se ne zgusne

Fil sa lesnicima-Kao fil sa orasima, samo se orasi zamene pečenim i mlevenim lešnicima.

Fil sa kokosom-Kuvati dok se ne zgusne.

Nutela fil-Nutelu pomešati sa umućenim slatkim pavlakom.

Fil od bele cokolade-Skuvati i dodati čokoladu da se rastopi.

Vocni fil-Skuvati dok ne postane gust.

Fil sa keksom-Pomešati i ostaviti da se stegne.

Svaki fil podeliti na dva dela i ređati redom između kora. Na kraju tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji!

Ovo je bogata i zahtevna torta, ali rezultat je fantastičan!