Recept za nagradni konkurs: Slatka ljubav i još slađi pokloni
Sastojci
Za 4 osoba
Sastojci za jelo
700 g
Zamrznutog graška (kada je sezona, može i svež)
1 komad/a
Srednje glavice crnog luka
3 komad/a
Srednje šargarepe
1 malo
Suvog začina (Vegeta)
1 malo
Bibera
1 malo
Slatke paprike
1 malo
Kukuruznog griza
1 malo
Vode
Priprema
Prvi korak
Oljuštite tri šargarepe i iseckajte je na kolutove.
Drugi korak
Iseckajte jednu glavicu crnog luka sitno.
Treći korak
U dublju šerpu sipajte ulja toliko da pokrije dno šerpe. Kada se ulje zagreje (na jacoj temperaturi) dodajte šargarepu i prstohvat soli. Promešajte varjačom i poklopite. Przite šargarepu kratko, dok ne dobije izgled kao da se osušila i izbledela.
Četvrti korak
Zati smanjite temperaturu na srednju i dodajte crni luk. Promešajte i sačekajte da luk dobije zlaćkastu boju.
Peti korak
Kada su šargarepa i luk proprženi, dodajte veliko pakovanje graška. Zatim jednu kašičicu slatke mlevene paprike, malo bibera i 2-3 kašičice vegete.
Šesti korak
Sve dobro promešajte i tako pržite uz povremeno mešanje dok ne krene grašak po malo da se hvata za dno šerpe.
Sedmi korak
Kada grašak krene da se lepi za dno, vreme je da dodate vodu. Sipajte 1l vruće vode (da ne bi prekinula proces kuvanja). Sve dobro promešajte i polu poklopite.
Kuvajte na srednjoj vatri oko 90minuta. Povremeno mešajte i dolivajte po malo vode po potrebi.
Osmi korak
Kada je prošlo oko sat ipo vremena, pomešaćemo dve kašike kukuruznog griza sa malo vode i dodati u grašak. Mešajte sve dok višak vode ne ispari.
Deveti korak
Kada je grašak spreman, probajte pre serviranja i začinite još ukoliko osetite potrebu.
Gotov grašak treba da Vam izgleda ovako.🤗
Deseti korak
Ostaje Vam samo da ga servirate i da uživate u današnjem ručku.
Recept za nagradni konkurs: Slatka ljubav i još slađi pokloni
Sastojci
Za 4 osoba
700 g Zamrznutog graška (kada je sezona, može i svež)
1 komad/a Srednje glavice crnog luka
3 komad/a Srednje šargarepe
1 malo Suvog začina (Vegeta)
1 malo Bibera
1 malo Slatke paprike
1 malo Kukuruznog griza
1 malo Vode
Priprema
Prvi korak
Oljuštite tri šargarepe i iseckajte je na kolutove.
Drugi korak
Iseckajte jednu glavicu crnog luka sitno.
Treći korak
U dublju šerpu sipajte ulja toliko da pokrije dno šerpe. Kada se ulje zagreje (na jacoj temperaturi) dodajte šargarepu i prstohvat soli. Promešajte varjačom i poklopite. Przite šargarepu kratko, dok ne dobije izgled kao da se osušila i izbledela.
Četvrti korak
Zati smanjite temperaturu na srednju i dodajte crni luk. Promešajte i sačekajte da luk dobije zlaćkastu boju.
Peti korak
Kada su šargarepa i luk proprženi, dodajte veliko pakovanje graška. Zatim jednu kašičicu slatke mlevene paprike, malo bibera i 2-3 kašičice vegete.
Šesti korak
Sve dobro promešajte i tako pržite uz povremeno mešanje dok ne krene grašak po malo da se hvata za dno šerpe.
Sedmi korak
Kada grašak krene da se lepi za dno, vreme je da dodate vodu. Sipajte 1l vruće vode (da ne bi prekinula proces kuvanja). Sve dobro promešajte i polu poklopite.
Kuvajte na srednjoj vatri oko 90minuta. Povremeno mešajte i dolivajte po malo vode po potrebi.
Osmi korak
Kada je prošlo oko sat ipo vremena, pomešaćemo dve kašike kukuruznog griza sa malo vode i dodati u grašak. Mešajte sve dok višak vode ne ispari.
Deveti korak
Kada je grašak spreman, probajte pre serviranja i začinite još ukoliko osetite potrebu.
Gotov grašak treba da Vam izgleda ovako.🤗
Deseti korak
Ostaje Vam samo da ga servirate i da uživate u današnjem ručku.
Prijatno!🤗❤️
Tagovi