Sastojci

Za 5 osoba

Grasak corba bez mesa

500 g Grasak zamrznuti

1 kesica/e Smesa za pasulj

30 ml Ulje

2 supena kašika Aleva crvena paprika

3 supena kašika So

2 supena kašika C zacin

1 supena kašika Namensko brašno

1 pakovanje/a Povrce za corbu

1 komad/a Domaca lepinja

Priprema

Dinstanje uz dodatak smese za pasulj

Ocistiti povrce za corbu.

Dinstati grasak sa sadzajem kesice smese za pasulj koja je malo jaceg ukusa u 30ml ulja uz dodavanje vode petnaestak minuta. Dodati pola litre vode i kuvati i povrce za corbu i nastaviti sa kuvanjem uz dodavanje vode i mesanje petnaestak minuta.

Procediti povrce

Procediti povrce ukljucujuci i grasak, prosuti vodu sa zacinom za pasulj u kojoj se kuvalo povrce i grasak jer je grasak upio dovoljno zacina i masnoce.

Dodati grasku sa povrcem vode, 3 supene kasike soli i dve supene kasike vegete i supenu kasiku aleve crvene paprike i kuvati uz povremeno mesanje u zatvorenoj posudi na tihoj vatri.

Ukus je samo pojacan smesom za pasulj jer grasak ne sadrzi meso.

Napraviti zaprsku od 30 ml ulja, 1 supene kasike brasna i 1 kafene kasicice aleve crvene paprike i usuti zaprsku u grasak.

Serviranje

Servirati u tanjir i sluziti uz domacu lepinju.