Dinstati grasak sa sadzajem kesice smese za pasulj koja je malo jaceg ukusa u 30ml ulja uz dodavanje vode petnaestak minuta. Dodati pola litre vode i kuvati i povrce za corbu i nastaviti sa kuvanjem uz dodavanje vode i mesanje petnaestak minuta.
Procediti povrce
Procediti povrce ukljucujuci i grasak, prosuti vodu sa zacinom za pasulj u kojoj se kuvalo povrce i grasak jer je grasak upio dovoljno zacina i masnoce.
Dodati grasku sa povrcem vode, 3 supene kasike soli i dve supene kasike vegete i supenu kasiku aleve crvene paprike i kuvati uz povremeno mesanje u zatvorenoj posudi na tihoj vatri.
Ukus je samo pojacan smesom za pasulj jer grasak ne sadrzi meso.
Napraviti zaprsku od 30 ml ulja, 1 supene kasike brasna i 1 kafene kasicice aleve crvene paprike i usuti zaprsku u grasak.
Sastojci
Za 5 osoba
500 g Grasak zamrznuti
1 kesica/e Smesa za pasulj
30 ml Ulje
2 supena kašika Aleva crvena paprika
3 supena kašika So
2 supena kašika C zacin
1 supena kašika Namensko brašno
1 pakovanje/a Povrce za corbu
1 komad/a Domaca lepinja
Priprema
Dinstanje uz dodatak smese za pasulj
Ocistiti povrce za corbu.
Dinstati grasak sa sadzajem kesice smese za pasulj koja je malo jaceg ukusa u 30ml ulja uz dodavanje vode petnaestak minuta. Dodati pola litre vode i kuvati i povrce za corbu i nastaviti sa kuvanjem uz dodavanje vode i mesanje petnaestak minuta.
Procediti povrce
Procediti povrce ukljucujuci i grasak, prosuti vodu sa zacinom za pasulj u kojoj se kuvalo povrce i grasak jer je grasak upio dovoljno zacina i masnoce.
Dodati grasku sa povrcem vode, 3 supene kasike soli i dve supene kasike vegete i supenu kasiku aleve crvene paprike i kuvati uz povremeno mesanje u zatvorenoj posudi na tihoj vatri.
Ukus je samo pojacan smesom za pasulj jer grasak ne sadrzi meso.
Napraviti zaprsku od 30 ml ulja, 1 supene kasike brasna i 1 kafene kasicice aleve crvene paprike i usuti zaprsku u grasak.
Serviranje
Servirati u tanjir i sluziti uz domacu lepinju.
Tagovi