Recept za nagradni konkurs: Slatka ljubav i još slađi pokloni

Sastojci

Za 11 osoba

Testo

4 komad/a Jaja

200 ml Mleko

200 ml Kisela voda

15 supena kašika Brašno T-500

1 supena kašika C Čvrstin

1 Čokančić Ulje

250 g Nutela krem

200 g Mlevena plazma

50 ml Preliv karamela

Naši proizvodi

Priprema

Sastojci

Pripremiti potrebne namernice radi brze pripreme jer palacinke brzo nestaju a drustvo trazi uvek jednu vise.

Testo

Umutiti 4 belanaca sa 1ml C aroma vanile.

Dodati 2dl mleka, 2dl kisele vode, 1 supenu kasiku C cvrstina, 15 supenih kasika brasna, 1 cokancic ulja i mesati uz dodavanje zumanaca dok se smesa ne sjedini.

Priprema za pecenje

Pripremiti aparat za pecenje palacinki.

Aparat se ne mora premazivati uljem jer je dodata dovoljna kolicina ulja.

Ukoliko testo pocinje da se lepi za aparat prilikom pecenja, sledece peci uz podmazani aparat.

Za to vreme smesa za palacinku ce odstojati taman toliko da se moze proveriti da li je testo previse gusto ili retko.

U ovom receptu nije bilo potrebno dodavati smesi nesto niti podmazivati aparat za pecenje.

Pecenje palacinke

Aparat za palacinke ugrejati na najjacoj temperaturi, razmazati ih i peci uz pomoc dodatnog pribora za palacinke.

Ravnonerno pecenje

Palacinke se aparatom peku ravnomernije i masa je prilicno glatka te je lakse kasnije filovati.

Serviranje

Palacinku premazati nutela kremom, posuti mlevenom plazmom.

Napraviti oblik puzica, savijajuci palacinku na tri dela tako da krajevi budu jedan iz drugi pripiti uz tanjir u suprotnim smerovima a srednja trecina se preklapa preko njih cineci puzevu kucicu.

Preliti karamel prelivom.