Pripremiti potrebne namernice radi brze pripreme jer palacinke brzo nestaju a drustvo trazi uvek jednu vise.
Testo
Umutiti 4 belanaca sa 1ml C aroma vanile.
Dodati 2dl mleka, 2dl kisele vode, 1 supenu kasiku C cvrstina, 15 supenih kasika brasna, 1 cokancic ulja i mesati uz dodavanje zumanaca dok se smesa ne sjedini.
Priprema za pecenje
Pripremiti aparat za pecenje palacinki.
Aparat se ne mora premazivati uljem jer je dodata dovoljna kolicina ulja.
Ukoliko testo pocinje da se lepi za aparat prilikom pecenja, sledece peci uz podmazani aparat.
Za to vreme smesa za palacinku ce odstojati taman toliko da se moze proveriti da li je testo previse gusto ili retko.
U ovom receptu nije bilo potrebno dodavati smesi nesto niti podmazivati aparat za pecenje.
Pecenje palacinke
Aparat za palacinke ugrejati na najjacoj temperaturi, razmazati ih i peci uz pomoc dodatnog pribora za palacinke.
Ravnonerno pecenje
Palacinke se aparatom peku ravnomernije i masa je prilicno glatka te je lakse kasnije filovati.
Napraviti oblik puzica, savijajuci palacinku na tri dela tako da krajevi budu jedan iz drugi pripiti uz tanjir u suprotnim smerovima a srednja trecina se preklapa preko njih cineci puzevu kucicu.
Recept za nagradni konkurs: Slatka ljubav i još slađi pokloni
Sastojci
Za 11 osoba
4 komad/a Jaja
200 ml Mleko
200 ml Kisela voda
15 supena kašika Brašno T-500
1 supena kašika C Čvrstin
1 ml Dr. Oetker Aroma vanila
1 Čokančić Ulje
250 g Nutela krem
200 g Mlevena plazma
50 ml Preliv karamela
Naši proizvodi
Priprema
Sastojci
Pripremiti potrebne namernice radi brze pripreme jer palacinke brzo nestaju a drustvo trazi uvek jednu vise.
Testo
Umutiti 4 belanaca sa 1ml C aroma vanile.
Dodati 2dl mleka, 2dl kisele vode, 1 supenu kasiku C cvrstina, 15 supenih kasika brasna, 1 cokancic ulja i mesati uz dodavanje zumanaca dok se smesa ne sjedini.
Priprema za pecenje
Pripremiti aparat za pecenje palacinki.
Aparat se ne mora premazivati uljem jer je dodata dovoljna kolicina ulja.
Ukoliko testo pocinje da se lepi za aparat prilikom pecenja, sledece peci uz podmazani aparat.
Za to vreme smesa za palacinku ce odstojati taman toliko da se moze proveriti da li je testo previse gusto ili retko.
U ovom receptu nije bilo potrebno dodavati smesi nesto niti podmazivati aparat za pecenje.
Pecenje palacinke
Aparat za palacinke ugrejati na najjacoj temperaturi, razmazati ih i peci uz pomoc dodatnog pribora za palacinke.
Ravnonerno pecenje
Palacinke se aparatom peku ravnomernije i masa je prilicno glatka te je lakse kasnije filovati.
Serviranje
Palacinku premazati nutela kremom, posuti mlevenom plazmom.
Napraviti oblik puzica, savijajuci palacinku na tri dela tako da krajevi budu jedan iz drugi pripiti uz tanjir u suprotnim smerovima a srednja trecina se preklapa preko njih cineci puzevu kucicu.
Preliti karamel prelivom.
Tagovi