Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci

4 Tikvice

500g mlevenog mesa

100g slanine ili pečenice

2 Crna luka

2 manje šargarepe

Malo Bibera, suvog peršuna

3 kašičice vegete

100 g pirinča

Priprema

Priprema

Luk i šargarepu sitno iseckajte I stavite da se dinsta. Kad omekša dodajte meso i pirinač koji ste prethodno skuvali, začinite i dinstajte dok se sve ne sjedini.

Za to vreme, tikvice očistite, prepolovite i izdubite.

Korak 2

Podmazite tepsiju u kojoj ćete peći tikvice. Rernu zagrejte na 230 stepeni.

Korak 3

Filujte tikvice prethodno pripremljenim filom. Ostatak možete preliti preko njih.

Pecite 1 sat i 30 min.

Korak 4

Ukoliko Vam ostane više smese možete nafilovati paradajz ili papriku.

Korak 5

Izrendajte gaudu na gotove tikvice i poslužite.

Možete čak i vratiti u rernu na 3, 4 minuta da se istopi.

Ukoliko ne zamrzavam, istopim tako gaudu. Ako mi treba da se zamrznu rendam direktno na to što se jede.