Luk i šargarepu sitno iseckajte I stavite da se dinsta. Kad omekša dodajte meso i pirinač koji ste prethodno skuvali, začinite i dinstajte dok se sve ne sjedini.
Za to vreme, tikvice očistite, prepolovite i izdubite.
Korak 2
Podmazite tepsiju u kojoj ćete peći tikvice. Rernu zagrejte na 230 stepeni.
Korak 3
Filujte tikvice prethodno pripremljenim filom. Ostatak možete preliti preko njih.
Pecite 1 sat i 30 min.
Korak 4
Ukoliko Vam ostane više smese možete nafilovati paradajz ili papriku.
Korak 5
Izrendajte gaudu na gotove tikvice i poslužite.
Možete čak i vratiti u rernu na 3, 4 minuta da se istopi.
Ukoliko ne zamrzavam, istopim tako gaudu. Ako mi treba da se zamrznu rendam direktno na to što se jede.
Sastojci
Za 4 osoba
4 Tikvice
500g mlevenog mesa
100g slanine ili pečenice
2 Crna luka
2 manje šargarepe
Malo Bibera, suvog peršuna
3 kašičice vegete
100 g pirinča
Priprema
Priprema
Luk i šargarepu sitno iseckajte I stavite da se dinsta. Kad omekša dodajte meso i pirinač koji ste prethodno skuvali, začinite i dinstajte dok se sve ne sjedini.
Za to vreme, tikvice očistite, prepolovite i izdubite.
Korak 2
Podmazite tepsiju u kojoj ćete peći tikvice. Rernu zagrejte na 230 stepeni.
Korak 3
Filujte tikvice prethodno pripremljenim filom. Ostatak možete preliti preko njih.
Pecite 1 sat i 30 min.
Korak 4
Ukoliko Vam ostane više smese možete nafilovati paradajz ili papriku.
Korak 5
Izrendajte gaudu na gotove tikvice i poslužite.
Možete čak i vratiti u rernu na 3, 4 minuta da se istopi.
Ukoliko ne zamrzavam, istopim tako gaudu. Ako mi treba da se zamrznu rendam direktno na to što se jede.
Tagovi