Suvi kvasac rastvorite u toplom mleku, pa tome dodajte i ostale sastojke. Umesite testo i ostavite ga da narasta oko pola sata.
Priprema mesa
Svinjski file začinite i ispržite na maslinovom ulju dok sa svih strana ne dobije zlatnu koricu.
Namaz od pečuraka
Izblendajte šampinjone sa belim lukom, posolite i mešajte na tiganju dok ne ispari sva tečnost. U tiganj se ne dodaje ništa drugo.
Priprema rolata
Na foliji poređajte pršutu, preko nje premažite šampinjone, stavite isprženo meso preko i pažljivo uvijte. Uvijen rolat stavite na razvučeno testo pa ga testom zatvorite sa svih strana. Premažite žumancetom pomešanim sa malo mleka. Pecite sve u zagrejanoj rerni na 200 stepeni četrdesetak minuta. Prvih 20 minuta otkriveno, pa nakon što fino porumeni, pokrijte pek papirom do kraja pečenja. Isecite rolat nakon što se prohladi.
Sastojci
Za 8 osoba
350 g Brašno T-500
1 kesica/e Dr. Oetker Suvog pekarskog kvasca
1 kafena kašičica Šećer
1 kafena kašičica sol
100 ml Mleko
100 ml Jogurt
50 ml Ulje
500 g Svinjskog filea
1/2 kafena kašičica sol
1/2 kafena kašičica Biber
3 supena kašika Maslinovo ulje
400 g Šampinjoni
2 čena Beli luk
1/4 kafena kašičica sol
150 g Njeguške pršute
Priprema
Testo
Suvi kvasac rastvorite u toplom mleku, pa tome dodajte i ostale sastojke. Umesite testo i ostavite ga da narasta oko pola sata.
Priprema mesa
Svinjski file začinite i ispržite na maslinovom ulju dok sa svih strana ne dobije zlatnu koricu.
Namaz od pečuraka
Izblendajte šampinjone sa belim lukom, posolite i mešajte na tiganju dok ne ispari sva tečnost. U tiganj se ne dodaje ništa drugo.
Priprema rolata
Na foliji poređajte pršutu, preko nje premažite šampinjone, stavite isprženo meso preko i pažljivo uvijte. Uvijen rolat stavite na razvučeno testo pa ga testom zatvorite sa svih strana. Premažite žumancetom pomešanim sa malo mleka. Pecite sve u zagrejanoj rerni na 200 stepeni četrdesetak minuta. Prvih 20 minuta otkriveno, pa nakon što fino porumeni, pokrijte pek papirom do kraja pečenja. Isecite rolat nakon što se prohladi.
Tagovi