Sastojci

Za 8 osoba

Testo

350 g Brašno T-500

1 kesica/e Dr. Oetker Suvog pekarskog kvasca

1 kafena kašičica Šećer

1 kafena kašičica sol

100 ml Mleko

100 ml Jogurt

50 ml Ulje

Meso

500 g Svinjskog filea

1/2 kafena kašičica sol

1/2 kafena kašičica Biber

3 supena kašika Maslinovo ulje

Namaz od pečuraka

400 g Šampinjoni

2 čena Beli luk

1/4 kafena kašičica sol

Dodatno

150 g Njeguške pršute

Priprema

Testo

Suvi kvasac rastvorite u toplom mleku, pa tome dodajte i ostale sastojke. Umesite testo i ostavite ga da narasta oko pola sata.

Priprema mesa

Svinjski file začinite i ispržite na maslinovom ulju dok sa svih strana ne dobije zlatnu koricu.

Namaz od pečuraka

Izblendajte šampinjone sa belim lukom, posolite i mešajte na tiganju dok ne ispari sva tečnost. U tiganj se ne dodaje ništa drugo.

Priprema rolata

Na foliji poređajte pršutu, preko nje premažite šampinjone, stavite isprženo meso preko i pažljivo uvijte. Uvijen rolat stavite na razvučeno testo pa ga testom zatvorite sa svih strana. Premažite žumancetom pomešanim sa malo mleka. Pecite sve u zagrejanoj rerni na 200 stepeni četrdesetak minuta. Prvih 20 minuta otkriveno, pa nakon što fino porumeni, pokrijte pek papirom do kraja pečenja. Isecite rolat nakon što se prohladi.