Umesiti klasično keks testo uz dodatak kokosa. Oformiti valjak , otprilike, prečnika koji odgovara vašem kalupu za mafine i ostaviti ga u frižideru da očvrsne.
Korak 2
Očvrslo testo podeliti na 24 dela i oformiti korpice u kalupu.
Peći na 180stepeni oko 15 minuta.
Korak 3
Kada se korpice prohlade, puniti ih mešavinom džema i krema. Ja koristim domaći džem i domaći posni kakao krem za koje imate recepte na mom profilu. Može i da se uzme gotov džem i eurokrem u istoj razmeri.
Napunjene korpice posuti i uvaljati u kokos.
Dekoracija
Dekorisati po želji. Ja sam ovaj put koristila gotov posni eurokrem i ribizle. Još lepše bi bilo da je ganaš sa crnom čokoladom.
Recept za nagradni konkurs: Omiljene poslastice sa kokosom
Sastojci
Za 12 osoba
200 g brašna
75 g margarina
25 g C Kokos
75 g C Šećer u prahu 250g
1/2 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 supena kašika biljnog mleka ili vode
100 g džema od pomorandže
100 g domaćeg kakao krema
nekoliko supena kašika C Kokos
250 g posnog eurokrema
nekoliko grančica ribizli
zamena za eurokrem 250 g ganaša od :
125 g Dr. Oetker Crna čokolada
125 g posne pavlake
Naši proizvodi
Priprema
Korak 1
Umesiti klasično keks testo uz dodatak kokosa. Oformiti valjak , otprilike, prečnika koji odgovara vašem kalupu za mafine i ostaviti ga u frižideru da očvrsne.
Korak 2
Očvrslo testo podeliti na 24 dela i oformiti korpice u kalupu.
Peći na 180stepeni oko 15 minuta.
Korak 3
Kada se korpice prohlade, puniti ih mešavinom džema i krema. Ja koristim domaći džem i domaći posni kakao krem za koje imate recepte na mom profilu. Može i da se uzme gotov džem i eurokrem u istoj razmeri.
Napunjene korpice posuti i uvaljati u kokos.
Dekoracija
Dekorisati po želji. Ja sam ovaj put koristila gotov posni eurokrem i ribizle. Još lepše bi bilo da je ganaš sa crnom čokoladom.
Tagovi