Recept za nagradni konkurs: Omiljene poslastice sa kokosom

Sastojci

Za 12 osoba

Korpice 24 komada

200 g brašna

75 g margarina

1 supena kašika biljnog mleka ili vode

Punjenje:

100 g džema od pomorandže

100 g domaćeg kakao krema

Dekoracija:

nekoliko supena kašika C Kokos

250 g posnog eurokrema

nekoliko grančica ribizli

zamena za eurokrem 250 g ganaša od :

125 g posne pavlake

Naši proizvodi

Priprema

Korak 1

Umesiti klasično keks testo uz dodatak kokosa. Oformiti valjak , otprilike, prečnika koji odgovara vašem kalupu za mafine i ostaviti ga u frižideru da očvrsne.

Korak 2

Očvrslo testo podeliti na 24 dela i oformiti korpice u kalupu.

Peći na 180stepeni oko 15 minuta.

Korak 3

Kada se korpice prohlade, puniti ih mešavinom džema i krema. Ja koristim domaći džem i domaći posni kakao krem za koje imate recepte na mom profilu. Može i da se uzme gotov džem i eurokrem u istoj razmeri.

Napunjene korpice posuti i uvaljati u kokos.

Dekoracija

Dekorisati po želji. Ja sam ovaj put koristila gotov posni eurokrem i ribizle. Još lepše bi bilo da je ganaš sa crnom čokoladom.