Voće izblendajte pa procedite. Trebalo bi da dobijete od svakog voća oko 150 ml soka. Ako zafali, nalijte malo vode.
U 120 ml vode rastvorite 60 g goveđeg želatina.
Svaki sok zasebno izlivajte u šerpicu, pa mu nakon što krene da ključa dodajte po jednu četvrtinu rastvorenog želatina i sve mešajte dok se želatin ne otopi i sve ne sjedini. Dodajte dve kašike meda da zasladite svoje bombone.
Prohlađenu smesu špricem ili pipetom prebacite u silikonske kalupe i ostavite u frižideru da se stegne.
Sastojci
Za 24 osoba
300 g očišćene pomorandže
300 g jagoda
300 g očišćenog kivija
300 g borovnica
60 g Dr. Oetker Želatin goveđi mleveni
120 ml vode
8 supenih kašika meda
Naši proizvodi
Priprema
Postupak
Voće izblendajte pa procedite. Trebalo bi da dobijete od svakog voća oko 150 ml soka. Ako zafali, nalijte malo vode.
U 120 ml vode rastvorite 60 g goveđeg želatina.
Svaki sok zasebno izlivajte u šerpicu, pa mu nakon što krene da ključa dodajte po jednu četvrtinu rastvorenog želatina i sve mešajte dok se želatin ne otopi i sve ne sjedini. Dodajte dve kašike meda da zasladite svoje bombone.
Prohlađenu smesu špricem ili pipetom prebacite u silikonske kalupe i ostavite u frižideru da se stegne.
Tagovi